dzukac

Džukac obožava zlato

Burme omiljene igračke

Čovekov najbolji četvoronožni prijatelj poprilično zna da iznenadi svoje vlasnike sjajnim trikovima koje čuva u krznenom rukavu ili nekim manjim nestašlucima kojima su skloni svi džukci. Tako je jedna ženka baseta progutala zlatnu burmu, izazvavši čitavu pometnju u domu svojih vlasnika, jer su ljudi posmislili da ih je opljačkao lopov…

Kerolajn, devetomesečna ženka baset gotovo se ne razlikuje previše od svojih ostalih njuškica. Poprilično je umiljata, slatka i uvek raspoložena za igru i po koji nestašluk. Međutim, Kerolajn obažava da gricka tvrde predmete po kući, pa ni zlato ni dijamanti joj nisu strani!

Njena vlasnica Rejčel je bila poprilično uznemirena kada je shvatila da nema svoju burmu od četiri hiljade dolara, koju je ostavila na noćnom stočiću. Rejčel i njen suprug su prevrnuli celu kuću u potrazi za zlatnom burmom. Toliko su bili prestravljeni da su posumnjali su da su im se lopovi ušunjali u kuću i ukrali vredno zlato. Posle izvesnog vremena su shvatili da bi krivac mogla da bude upravo njihova ljubimica, jer su se setili da kuca voli da gricka sve što joj se nađe pod zubićima.

Kerolajn su ubrzo odveli kod veterinara, jer su se vlasnici uplašili za njen život.

Veterinar ih je uverio da nemaju razloga za paniku i da je ženka sasvim zdrava, kao i da će burma već pronaći svoj put prirodnim putem, a njihovo je samo da budu strpljivi. Takođe su dobili savet da pripaze bolje na nestašnu ljubimicu, jer izgleda da ne važi pravilo da samo žene vole zlato i dijamante, nađe su tu i po neki džukac.

Foto: publicdomainpictures