ubedljivo najskuplje poslastice na svetu

Ubedljivo najskuplje poslastice na svetu

Dostupne ljudima sa dubokim džepom

Ako ste ljubitelj slatkiša, da li ste se ikada zapitali koliko košta najskuplja poslastica na svetu? Nas je ova informacija zanimala, pa smo se bacili u istraživanja i u računicu. Skoro smo pali na teme kada smo saznali krajnje cifre naj slatkiša na svetu. Uostalom, uverite se sami…

Zamislite samo da imate sreću da za dezert budete usluženi ukusnom i skupocenom poslasticom, brk bi vam poblesavio za tili čas za slatkišem na tacni ispred vas. Međutim, blasave su i cene pojedinih poslastica, jer one dostižu astronomske cifre, a evo samo nekih od njih:

Zamrznuta čokolada sa dodatkom zlata

Čokolada je sama po sebi božanstvena poslastica i trebalo bi znati da se uživa u njenom konzumiranju. Jesti je polako i prepustiti se svakom zalogaju. Ona nije za halapljive, ali ni za ljude sa plitkim džepom, jer ova poslastica, koja se proizvodi u Njujorku, košta dvadeset pet hiljada dolara. Koristi se najskuplji kakao na svetu tokom proizvodnje ove čokolade, a pri tom se dodaje i po pet grama dvadesttrokaratnog zlata.

Kuglice sa jagodom

Ove fantastične kuglice sa jagodom mogu da se nađu u francuskom kvartu Nju Orleansa, i opet, samo bogatuni imaju tu privilegiju da uživaju u ukusima ovog dezerta. Ovaj dezert se služi sa mentom, posebnim kremom i naravno jagodom. Interesantno je da se poslužuju sa dijamantskim prstenom koji se nalazi na samom vrhu slatkiša. Ove kuglice sa jagodom i dijamantskim prstenom koštaju čitavih milion i četiri stotine hiljada dolara.

Voćna torta sa dijamantima

Za sada, ova voćna torta sa dijamantima ponosno drži poziciju najskuplje torte na svetu, što ne znači da je neće svrgnuti sa prestola neka još skuplja i raskošnija poslatica u budućnosti. Ovu tortu je osmislio Japanac, a trebalo mu je čitavnih šest meseci da osmisli ukuse i izgled poslastice. Za sada se ostali sastojci same torte drže u tajnosti, ali ne i cena. Torta je dekorisana sa preko dvesta dijamanata i košta oko milion ipo evra.

Foto: publicdomainpictures