znak

Čudno selo lepih žena  

One su posebne, lepe, vredne i žive u svom uređenom malom svetu-selu na jugu Brazila. One su moderne „Amazonke“, ali nisu ratnice, već ratarke! Osnovala ga je, davnih godina, jedna od odbeglih, nesrećno udatih žena. Vremenom su joj se pridružile i druge hrabre žene koje su  pobegle od nasilnih i nevoljenih muževa.

Kako prenosi britanski list „Miror“, Noiva do Kordeiro je po mnogo čemu posebno selo. Naseljeno je ćerkama nekadašnjih „otpadnica“, hrabrih žena koje su se suprotstavile tiraniji  obesnih muževa. One su napravile svoje uređeno stanište, u kom sve besprekorno funkcioniše. Odnosno, skoro sve! Ono što im najviše nedostaje je čvrsta muška ruka, ali ne da radi, nego da ih grli! U radu žene su složne i rado se pomažu. Imaju novca, ali ljubavi – ni od korova!

Zašto je selo skoro potpuno žensko?

Brakova je u ovom selu bilo. Deca su se rađala i sve je bilo kao i u drugim mestima na svetu. No, vremenom su muškarci ostavljali svoje drage i migrirali u gradove, trbuhom za kruhom. Sinovi  su takođe rano odlazili iz svojih domova, te su žene bile primorane da postanu stubovi porodica i da učestvuju u organizovanju sela i poljoprivrednih radova, sasvim same. Danas u selu, gotovo  da i nema muških glava. Ono što je od muškaraca ostalo, čine starci i po koji srodnik, te je nemoguće sresti svoju buduću ljubav.

Mnoge žene kažu da su im muka i tuga najveće u krevetu. Kada se sve umiri, padne noć i pozavršavaju se poslovi, lepe i još uvek mlade, željne su zagrljaja i poljubaca. Mnoge devojke sanjaju da se zaljube i udaju, ali nikada ne bi napustile svoje selo.

Da bi sebi pomogle, napravile su  medijsku promociju sebe i sela. Pozvale su sve zainteresovane, slobodne muškarce Brazila da se dosele u  Noiva do Kordeiro, ali uz poziv ide i upozorenje: muškarci moraju da se povinuju i da poštuju pravila koja vladaju u ženskom harmoničnom selu!

foto: freedigitalphotos.net