zombila

Da li ste spremni za invaziju zombija? 

Televizijska serija „Walking dead“ postala je jedna od najgledanijih na planeti. Govori o uskrsnuću zaražene ljudske populacije, preobražene u krvožedne zombije. U osnovi je priča o preživljavanju ljudske rase u nemogućim uslovima. Od početka emitovanja do danas, serija je uticala na formiranje novih subkultura, inspirisala razne umetnike, ali i podstakla mnoge „fanatične mistike“ da veruju u postojanje opakog zombi virusa.

Sve je počelo još 2012. godine. Ličilo je na šalu, međutim, mnogi su na nju naseli. Centar za suzbijanje i kontrolisanje zaraznih bolesti morao je da objasni građanima Amerike, da nema razloga za paniku. Zvanično – zombi virus ne postoji! Međutim, to nije mnogo smirilo javnost, fanatici su tvrdili da gde ima vatre ima i dima!

Centar za suzbijanje i kontrolisanje zaraznih bolesti sproveo je duhovitu akciju o informisanju građanstva o mogućim pandemijama opakih bolesti i ostalim mogućim prirodnim strahotama. Glavni likovi komičnog priručnika za preživljavanje bili su suočeni sa invazijom zombija. Mnogi nisu shvatili šalu, te su počele i glasine o susretima sa živim mrtvacima. Bilo je i onih revnosnih koji su se odmah organizovali u grupe i objavili rat  mitskim bićima. Neki su tvrdili  da u svakoj šali ima i malo istine, te da nije na odmet da se opreme kolcima i oružjem.

Brošura sa zombijima bila je povod da se ozbiljna državna institucija zvanično obrati naciji i pokuša da spreči širenje panike. Teorije zavere nisu prestale ni tada, ni danas, dve godine kasnije.

Mnoge internet stranice su pune sadržaja koje, navodno, idu u prilog mitu o živim mrtvacima. Čak su i neki bizarni kriminalni slučajevi prepisivani jadnicima koji su zaraženi zombi virusom.

Dok jedni strahuju od invazije živih mrtvaca, drugi se raduju 5. sezoni ove fantastične serije!

foto:freedigitalphotos.net