nemci se najvise smeju 816

Nemci se najviše smeju

Najbolji vic o Šerlok Holmsu

Koji narod se najviše smeje? Grci? Španci? A koji su vicevi najviše prepričavani? Englezi su sjajni, ali da li se oni najviše smeju? Hajde da zavirimo u statistike i otkrijemo kome se najviše grče obrazi i vide zubi…

Prema jednom internet istraživanju koje je imalo za cilj da otkrije koji narod se najviše smeje, potvrđeno je da se naši dalji susedi Nemci smeju najviše od svih.

Tako se ovom statistikom malo promenila slika koja je karakterisala Nemce kao uštogljene i veoma hladne. Pored ovih istraživanja, tragalo se još za univerzalnim humorom tj. da li različiti narodi isto shvataju određenu šalu ili vic. Istraživanja su pokazala da različiti narodi, ipak imaju drugačiji smisao za humor. Tako će se neki smejati jednoj šali, a drugi će je smatrati glupom ili neprimerenom. Kanađani su okarakterisani kao narod sa najmanjim smislom za humor, mada na to smo nekako navikli gledajući popularnu crtanu seriju za odrasle „South park,” u kojoj upravo Erik i ekipa stalno prozivaju Kanađane kako su dosadni i nezanimljivi.

Ustanovljeno je da muškarci i žene različito shvataju određene šale, kao i da prepričavaju iste. Tako muškarci pričaju vic kako bi bili superiorniji u društvu, dok žene pričaju vic kako bi istinski nasmejale suprotnu stranu. Ličnost o kojoj se najviše priča i koja je često predmet smeha i zezancije je ubedljivo svemogući Čak Noris. Tako da vicevi o Čak Norisu preleću preko cele planete zemlje, nije Čak „opasan” samo u Srbiji. A koji je vic od strane različitih naroda proglašen kao najbolji? Od deset hiljada šala koje su postavljene na internet i koje su bile dostupne javnosti, čak 47% njih je glasalo za vic o Šerlok Holmsu i njegovom pomoćniku Votstonu. Ako niste pročitali ili čuli vic, on je otprilike sledeće sadržine:

Šerlok Holms i njegov pomoćnik su otišli na kampovanje i razapeli su šator ispod zvezda.

U toku noći, Šerlok se promeškolji i ozbiljno upita svog pomoćnika: „Votstone, pogledaj u zvezde i reci mi šta si zaključio? Ne moraš da žuriš”.

Votston: „Gospodine Holms, vidim milion zvezda i samo nekolicina njih ima svoju planetu. Možda je neka od tih planeta slična našoj planeti zemlji, a onda nesumnjivo, sigurno postoji život na toj planeti, baš kao i kod nas”. Ponosno pogleda u detektiva završavajući rečenicu.

Holms: „Votstone, idiote jedan! Koliko ti je potrebno da shvatiš? Neko nam je ukrao šator!”

Još jedan dokaz da je britanski humor ipak neprevaziđen.

Foto: publicdomainpictures