fbpx

Avion budućnosti biće providan

Pogled na oblake

Ako ste ikada razmišljali o tome kako bi moglo da izgleda prevozno sredstvo kroz oblake za nekoliko godina, ne sumnjamo da ste bili kreativni u svojim maštarijama. Odgovor na ovo pitanje nam je dala kompanija Airbus, koja tvrdi da ćemo kroz nekoliko godina da se vozimo u providnom avionu…

Da je stvar krajnje ozbiljna i da u pitanju nije samo još jedan marketinški trik, kompanija Airbus je to i potvrdila nedavnim predstavljanjem aviona budućnosti u Londonu. Putnici će zaista moći da uživaju u oblacima, sa gotovo svih strana.

Planirano je da u prednjem delu aviona bude prostor za odmor sa savršenim opremljenim barom, dok će isključivo poslovna zona biti smeštena u zadnjem delu. Pored ovih pogodnosti, putnicima će biti na raspolaganju još mnoštvo užitaka, ako se opredele da lete ovom providnom letelicom. Jedna od prednosti aviona budućnosti biće i uživanje u virtuelnoj partiji golfa, i to sve zahvaljujući holografskim ekranima, koji će biti postavljeni za zabavu putnika. Za još više uživanja i opuštanja tokom leta, putnicima će biti na raspolaganju i aroma terapija, nešto poput SPA centra, samo visoko u vazduhu. Putnici će moći da se opuste u kombinaciji svetlosti, jer je planirano da avion bude providan. Takođe, moći će i da se relaksiraju udišući vazduhu koji će biti omogućen vitaminima. Airbus je najavio da bi avion budućnosti mogao i da se napaja energijom koju proizvode sami putnici.

Na ovaj avion ćemo ipak morati sa sačekamo do 2050. godine, kada je planirano da se lansira na tržište. Ne sumnjamo da će providni avion biti prava aktrakcija, ali uz sve nabrojane pogodnosti, i karte će verovatno biti pravo malo bogatstvo.

fotografija: Tijana Janković

More Stories
Vampiri pevaju zaljubljenima