Foto: DragonStyle
Foto: DragonStyle

Život Stiva Džobsa u manga fazonu

Stiv Džobs i posle svoje smrti, nastavlja da živi kroz svoje proizvode i filosofiju, a od skoro i kroz manga strip. Prvi deo ovog serijala biće objavljen 25 marta u Japanu.

Prvi put, njegov život opisan je u stripu koji je izdat početkom 2012. godine koji nije imao zvaničnu podršku Apple-a. I pored nedostatka zvanične podrške, zbog loših kritika samih ilustracija, ovaj strip od 32 strane nije prošao na tržištu kao što je očekivano.

Ovog puta, osnova za novi strip je zvanična biografija čiji je autor Volter Ajzakson (Walter Isaacson). Za razliku od prethodnog pokušaja, osim licence, ovaj strip serijal bi trebalo da dobije na kvalitetu i zbog činjenice da je autor ilustracija Mari Yamazaki. Mari je izabrana zbog svog realističnog i simpatičnog stila ilustrovanja ali i zbog toga što “gaji simpatije” prema Džobs kultu. U prilog kvalitetu njenog rada govori i činjenica da je njen najpoznatiji rad, “Thermae Romae”, višestruko nagrađivani strip koji je i ekranizovan.

Specifičan je i način distribucije ovog strip serijala – biće deo ženskog strip magazina Kiss, koji izdaje najveći manga izdavač Kodansha. Informacija o dostupnosti stripa na engleskom ili drugom jeziku, nije poznata u ovom momentu, ali je neminovno da će u slučaju dobre prihvaćenosti, engleska verzija sigurno postojati.

Ukoliko do sada niste pročitali njegovu biografiju ili pogledali film rađen po istom materijalu, a ljubitelj ste stripa (bilo manga ili drugog stila), sačekajte još malo. Biće interesantno videti strip rađen po stvarnim događajima.

Foto: DragonStyle