vremenska prognoza

Vremenska prognoza

Od sad i na LookerWeekly.com

Informacije o vremenskim uslovima su veoma bitne za naš svakodnevni život. Od njih zavisi kako ćemo se obući, da li ćemo krenuti na put, ali i šta ćemo poneti na odmor – suncobran ili debelu jaknu. Od sada, vremensku prognozu možete pratiti i na LookerWeekly.com, ali i saznati mnogo više o vremenu koje nas očekuje…

Ovih dana, s obzirom da je već duže vreme temperatura ispod nule i da snega ima na sve strane, znamo kako ćemo se obući – obući ćemo više slojeva kako bi nam uvek bilo toplo. Za to nam vremenska prognoza sada nije neophodna. Međutim, i dalje nas interesuje koliko će biti hladno i da li se očekuju padavine, jer ćemo u skladu sa tim planirati naše obaveze.

Od ove nedelje, i na vašem omiljenom online sajtu LookerWeekly.com možete proveriti kakvo nas vreme očekuje u narednim danima. Vidžet sa vremenskom prognozom se nalazi sa desne strane ekrana i vidljiv je na svim stranicama našeg sajta (osim na našem blogu). Jedini preduslov za pravilan prikaz vremenske prognoze jeste da vaš pretraživač podržava Flash animaciju (dodatak preuzmite ovde).

Looker%20Weekly%20 %20klik%201 Looker%20Weekly%20 %20vremenska%20prognoza%20 %20naredni%20dan

Sama vremenska prognoza se ažurira automatski, a prikaz se menja iz minuta u minut, u zavisnosti od promene vremena. Na samom vidžetu, imate mogućnost da izaberete prikaz trenutnih vremenskih prilika, ali i da izaberete i brzi pregled za svaki od narednih četiri dana. Za naredne dane biće prikazani vremenski uslovi koji se očekuju u petnaest časova. Ukoliko želite da pogledate detaljni prikaz promene vremena iz sata u sat, dovoljno je da samo kliknete na vidžet i otvoriće vam se prikaz vremena preko celog ekrana. Ovo nije klasičan “pop-up” prozor već uvećana Flash animacija, što znači da ukoliko ste aktivirali blokadu prikaza “pop-up” prozora, vremenska prognoza će i dalje biti prikazana.

Looker Weekly - vremenska prognoza - ceo ekran - naredni dan - gore levo

U gornjem levom uglu, birate za koji dan želite da pogledate vremensku prognozu. U gornjem delu, dužinom celog ekrana, birate momenat u toku izabranog dana za koji želite da pogledate kakvo će vreme biti. Dodatno, prikazano je i koliko će trajati dan, a koliko noć, što može biti interesantna informacija. U gornjem levom uglu prikazani su detalji vremenske prognoze poput minimalne i maksimalne dnevne temperature, subjektivnog osećaja temperature, brzine i pravca vetra, pritisak i vlažnost vazduha. Praktično, osim izabranog vremenskog momenta, ovaj deo je najvažniji jer sadrži najinteresantnije informacije.

Looker%20Weekly%20 %20vremenska%20prognoza%20 %20ceo%20ekran%20 %20naredni%20dan%20 %20gore%20desno

Da biste se vratili na prethodnu stranicu LookerWeekly.com magazina, dovoljno je da pritisnete taster u donjem desnom uglu ili samo pritisnete taster “Esc” (eskejp) na tastaturi.

Predlažemo vam da probate ovu našu dodatnu uslugu i putem nje prvi saznate kada će nam doći topliji dani i lepše vreme.