Screen Shot 2014 07 08 at 21.07.58

Otvoren Muzej prostitucije u Amsterdamu

Sve zanimljivosti, bilo zabavne ili nestašne, koje se dogode u Amsterdamu, ostaju u Amsterdamu. Ako ste ovog leta planirali da skoknete do Amsterdama kako biste uživali u dnevnim i noćnim aktivnostima, nije loše da znate da je početkom ove godine otvoren prvi Muzej prostitucije u Amsterdamu.

Muzej prostitucije ili Red Light Secrets počeo je sa radom početkom 2014. godine. Znatiželjni posetioci imaju prilike već od 6. februara da kroče u ovaj neobičan muzej, koji se nalazi u najpoznatijoj četvrti Red Light Districta-a, u glavnom gradu Holandije.

Muzej prostitucije je nekada bio jedan od najposećenijih bordela.

Danas, edukativni centar je osmišljen na takav način, kako bi svim posetiocima pružio uvid o istoriji najstarijeg zanata na svetu, koji se odvijao u uskim i mračnim sokacima srednjeg veka.

Na samom ulazu u Red Light Secrets, sve posetioci koji žele da obiđu muzej, pozdravlja hologram prostitutke, koja ih poziva da kroče u muzej.

Muzej svojim posetiocima nudi prikaz tradicionalnih eksponata, mogu da pogledaju kratke filmove, obiđu rekonstruisane radne sobe, saznaju zanimljive i tužne činjenice o noćnim damama.

Ono što je zanimljivo jeste da Muzej prostitucije posetiocima omogućava da saznaju na koji način funkcioniše najstariji zanat na svetu i kakav je osećaj sedeti u „prozoru“.

Muzej je za posetioce otvoren svakog dana od 12.00-00.00h i ulaznica može da se pazari za 7,50 evra.

foto: YouTube screenshot