Screen Shot 2014 08 19 at 15.47.13

U Kini može sve: otkačena maska za zaštitu od sunca

Planirate da ovih dana zbrišete na more i pitate se da li ste poneli sve neophodne stvari pored pasoša, novca i kupaćih kostima? Sigurni smo da niste poneli masku za zaštitu od sunca, koja je postala najnoviji trend u Kini.

Novi modni hit, bez kojeg Kinezi neći izaći na nemilosrdno sunce i izložiti svoju svetlu put jeste – zaštitna maska od prekomerene sunčeve svetlosti.

Nismo sigurni da li je proizvođač ove neobične zaštitne maske dobio inspiraciju gledajući film „Spajdermen“, ali činjenica je da prodaja ide k’o alva.

Ova maska se prodaje u različitim bojama, a može da se kupi i u kompletu sa odelom za kupanje, koje prekriva celo telo.

Napravljena od dobrog materijala, sa rupama za oči, nozdrve i usta, odlična je zaštita protiv zračenja i prevencija protiv ujeda meduza.

Najpre su ove maske „prošetale“ sredovečne žene kao simpatičan i koristan dodatak kupaćih kostima, da bi posle nekog vremena potražnja za ovim „spajeder-maskama“ postala globalna.

Zaštitne maske se prodaju po ceni od jednog do dva ipo dolara i ako je verovati fotografijama, postale su pravi „must have“ dodatak u Kini.

Bića sa druge planete, plaćenici ili šašavci, tek da ih sretnemo na noćnom kupanju na našim prostorima, mislimo da bismo se natren, malčice uplašili.

Šta vi mislite?

foto:YouTube screenshot