ostrvo bluda
ostrvo bluda

Ostrvo bluda

Postojalo još u 16. veku

Ostrvo na kom su cvetale seksualne igrarije, navodno, postojalo je još u 16. veku, a nalazilo se u blizini Australije…

“Ostrvo bluda”, odnosno Ostrvo Pajn, prema podacima iz nedavno pronađenog žurnala iz 18. veka, postojalo je još u 16. veku, prenosi britanski Metro. Ovo ostrvo interesantno je po tome što su se na njemu, sudeći po nekim izvorima, ljudi prepuštali seksualnim uživanjima i perverzijama. Navodno, njegovi stanovnici bili su sklonu prljubi, menjanju partnera, pa čak i incestu. To govori da su nekadašnji ostrvljani bili više nego seksualno slobodni.

Ova “seksualna kolonija” nastala je tako što su se na ostrvu nastanili putnici s nasukanog broda. Bilo ih je samo petoro. Nakon jednog veka, holadnski moreplovci zatekli su 12 hiljada stanovnika na ovom ostrvu. Moreplovci su otkrili da su prvi ostrvljani bili jedan muškarac, Vilijam Pajn i četiri dame. Kao jednini muškarac, “princ” Vilijam Pajn  vodio je ljubav sa ovim ženama koje su mu tako rodile 47 dece, a ova su mu potom podarila oko 518 unučića.

Da li je to zaista bilo tako ili ne, ostaće tajna u talasima koji su zapljuskivali obalu. Međutim, mnogima je ideja o pustom ostrvu i dalje veoma primamljiva, pa će se zbog toga možda prepustiti maštanju, i u svojoj režiji oživeti nekadašnje “rajske idile” princa Pajna.

Foto: publicdomainpictures.net