mamurluk
mamurluk

Neobični recepti protiv mamurluka

Ne postoji osoba na svetu, koja se barem jednog jutra tokom života, nije suočila sa užasnom glavoboljom i mučninom tokom sledećeg dana – mamurlukom. Jutarnji mamurluk je najgori prijatelj pojedincu koji je popio više nego što je dovoljno prethodne noći. Da se ne bi sve zaustavilo na psovki i kletvi upućenoj flaši pića iz koje smo pili, nije loše probati sledeće recepte protiv mamurluka, mnogi kažu da su izuzetno efektni!

Za većinu je 1. januar najgori dan u godini. Posledice popijenog pića se javljaju već negde posle ponoći a ni ujutru nećemo biti baš u najboljem raspoloženju. Ako ste se nekada pitali na koje sve načine leče mamurluk susedi iz drugih država, evo nekoliko zanimljivih.

Ovako se “leče” Francuzi:

Francuzi vole da preteraju u vinu ali imaju odličan recept protiv mamurluka. Naime, oni posle uspešne pijanke, konzumiraju ostrige. Pored ovog recepta može da pomogne i francuska supa od luka.

A ovako se “leče” Japanci:

Kada se Japancu dogodi pijanka, on već zna šta će ga sledećeg jutra spasiti. Kisele ili slane šljive su najpopularniji lek u Japanu protiv mamurluka. Mogu da se konzumiraju same ili uz zeleni čaj.

Norvežani se trezne na sledeći način:

Norvežani imaju svoj lek za mamurluk a on je zaista jednostavan. Sastoji se u tome da je potrebno sledećeg jutra da se popije velika šolja milerama. Probajte pa javite.

Italijani “čiste” glavu ovako:

Ukoliko se nađu u situaciji od kojih će ih sutra zaboleti glava, Italijani pribegavaju za kafom. Oni popiju veoma jak espreso na prazan stomak i reše problem sa mamurlukom.

Nemci imaju “doručak posle pijančenja”.

Savršen lek za mamurluk u Nemačkoj jesu rolnice od haringe koje su punjene kiselim povrćem. Oni ovaj obrok nazivaju i “doručkom posle pijančenja” i kažu da je veoma efektan protiv mamurluka.

Rusi teraju mamurluk turšijom.

Stvarno? Da li postoji na svetu još neko ko pije više od Rusa? I da li je moguće da i oni imaju lek protiv mamurluka na koji nisu postali imuni? Tajna leži u turšiji. Kažu da je indijska turšija najbolja za mamurluk.

foto: www.freedigitalphotos.net