jagode
jagode

Jagode sa bademom i amareto likerom

Jagode poseduju sve kvalitete seksi voća: crvene su, sočne i veoma ukusne. Sezona konzumiranja ovog predivnog i slatkog voća već uveliko traje a toliko je načina da se one pripreme za ukusne zalogaje. Mi vam predlažemo da ih pripremite sa zdravim bademima i amareto likerom!

Potrebno je svega nekoliko minuta da pripremite sjajan, osvežavajući desert koji možete da konzumirate bilo po danu ili večernjim satima. Veoma upečatljivo će izgledati ako se pripremi u koktel čašama.

Za ovu letnju poslasticu su potrebne:

  • jagode (oko pola kilograma),
  • amareto liker,
  • 2 kašičice meda,
  • badem (dodati količinu po želji).

Oprane i očišćenje jagode se smeste u veću posudu. Amareto liker u manjim količinama, sipati u činiju u kojoj se nalazi med i jagode i ostaviti oko desetak minuta da se ukusi stope jedan u drugi. S vremena na vreme bi trebalo da se promeša smesa sa jagodama, likerom i medom. Ako želite, ovoj poslastici možete da dodate i jogurt, koji se odlično slaže sa ukusom jagoda.

Za sam kraj ostaje da se mariniram jagodama doda badem, koji može da se iseče na sitne tračice ili prosto samelje. Badem prosuti preko mariniranih jagoda. Poslasticu smestiti u vitke koktel čaše i poslužiti. Kao ukras možete da dodate list nane.

foto: freedigitalphotos.net