ID 10011543

Lizni me u oko

„Okoljupci“ oprez!

Pripremila Janja Rešćanski

Najbizarniji način da nekom iskažete ljubav je lizanjem očne jabučice! Mnogima oči zasuze i na samu pomisao da im neko palaca jezikom po beonjačama, pokušavajući da nadraži  zenicu?! Japancima je to ne samo palo na pamet, nego su, potpuno poludeli za ovom „očnom perverzijom“!

Trend su započeli „napaljeni“  tinejdžeri. Lizanje oka uopšte nije bezopasno. Opasne infekcije počele su da se šire među „okoljupcima“.

Sve je veći broj „okoljubaca“ među decom  školskog uzrasta u Japanu. Roditelji očajni, javnost vrlo zabrinuta… Zabrana lizanja očiju ne predstavlja samo moralnu osudu među maloletnicima, nego pak i borba protiv vrlo opasnih bolesti koje se tim putem šire.

Kažu da su za sve krivi „manga“ stripovi i nastrani snimci na internetu koji propagiraju ovu bizarnost. Sve je češća pojava  dece koja nose poveze i flastere preko očiju kako bi sakrili  zadobijene infekcije.

Lekari savetuju da je lizanje oka vrlo štetno. Česte su infekcije poput konjuktivitisa i očne hlamidije, mada je moguće doći i do pucanja rožnjače, pa i slepila. Jezik može ozbiljno da ošteti oko, a oralne bakterije da se  nasele na površini očne jabučice!

Jedan japanski nastavnik ispričao je medijima kako je  bio veoma iznenađen kada je desetoro dece u njegovom razredu obolelo od infekcije i pojavilo se u školi sa flasterom preko oka.  Ubrzo je otkrio razlog „flaster trend-a“.  Slučajno je naišao na par zanesenih „okoljubaca“ pri čudnoj razmeni fluida u školskoj fiskulturnoj sali.

Nemoguće je represivnim metodama sprečiti ovu bizariju. Sve što je zabranjeno, njima je slatko! Do sada nije utvrđeno da ljudi u očima imaju erogene zone!  Ostaje samo nada da  je reč o prolaznom trendu i da će se vremenom klinci opametiti i početi da se ljube onako, postarinski!

Pametno ližite i ne dozvolite da ikoga volite „Kao da vam je iz oka ispao“!

foto: graur codrin at FreeDigitalPhotos.net