slatkisi

Najotkačeniji poslovi na planeti

Luda i uzbudljiva zanimanja

Koliko puta vam se samo dogodilo da u toku radnog vremena prosto kunete svoj posao i uhvatite sebe kako prekoravate ideju koja vas je dovela do radnog mesta na kojem se trenutno nalazite? Ne sekirajte se, nijedan posao nije savršen. Ne volite da sedite u kancelariji, možda biste voleli da krotite krokodile?

Svet je pun izazova pa tako i lista poslova za koje retko ko da je čuo, a čija su radna mesta već odavno popunjena. Ako ste stomatolog, imaćete najružnije zube, u slučaju da ste frizer, ne gine vam nesređena i tako normalna frizura. Želite nešto novo, uzbudljivo i puno izazova? I dalje imate mogućnost da izaberete pravo zanimanje. Sigurni smo da će vas sledeći poslovi zaintrigirati.

Sexy shop
Volite da gledate lepa, naga tela, a boga mi, ni filmovi za odrasle vam nisu strani. Uživate i sa nestrpljenjem čekate, što bi rekli naivni, da vidite kako će film da se završi. Onda je pravi izbor rad u sexy shop-u. Bićete okruženi krajnje neobičnim ljudima i rekvizitima. Sexy shop predstavlja pravi izvor neiscrpnih ideja za bezobrazne igrarije sa partnerom. Zabava, zabava i zabava, za dosadu nema mesta ovde.

Degustator čokolade
Ljubitelji slatkiša, konkurs je otvoren! Potrebno je samo iz dubine duše da volite čokoladu i da joj se divite bilo da je u tečnom ili čvrstom stanju i opustite se. Zamislite, grickate najsočnije, najdivnije i božanski ukusne komadiće čokolade i pritom ste još plaćeni da isprobavate nove proizvode. Setite se samo filma „Čokolada” sa Džonijem Depom i Žulijet Binoš. Savršen posao.

Rasterivač golubova
Ako kojim slučajem živite u soliteru, vaš nezaobilazni komšija sigurno ima perje, ostavlja vam izmet na teresi i nikada vas ne ostavlja na miru, da, to je gospodin golub. A da li ste znali da postoji zanimanje rasterivač golubova? Ne mislimo na vašu terasu nego na aerodrom. Naime, nadležni na aerodromu imaju velike probleme sa ovim pticama, jer se vrlo često dešava da na žalost neka od njih završi u motoru aviona. Posledice i popravke su nenormalno skupe. Tako je recimo naš aerodrom „Nikola Tesla” angažovao momka koji ima za ljubimca orla pomoću kojeg tera golubove sa piste i okoline aerodroma. Praktično rešenje.

Uklanjanje žvakaćih guma
Gotovo da nema šanse da niste bili izloženi stresu i besu onog trenutka kada ste saznali da vam se žvaka zalepila za vaš omiljeni iscepani džins dok ste sedeli u parku. Ili vam je suknja postala lepljiva i rastegljiva, jer ste žvaku pokupili sa sedišta one žute 95 – ice. Ne brininite, čak i za ovu muku su ljudi našli rešenje tako što su angažovali ljude koji se bave uklanjanjem žvakaćih napasti.

Cirkus
Voleli ste da gledate one sjajne gimnastičare, balerine, klovnove, tačke sa životinjima kao mali, obožavali ste taj veliki šareni karavan koji stiže u vaš grad i skakali roditeljima po glavi da vas vode u cirkus. Volite izazov, nova mesta, gradove, publiku, pravi izbor je rad u cirkusu. Može veoma lepo da se zaradi, samo je neophodno da se ovo zanimanje opredelite još od malih nogu i posvetite mu se u potpunosti. Tako i sa pravom možete da kažete da je život jedan veliki cirkus.

Krotitelj krokodila
Ovo može da bude savršen posao za osobe koje obožavaju neizvesnost, opasnost, avanturu. Obzirom na to da su opasne životinje u pitanju, posao krotitelja krokodila je vrlo dobro plaćen i on mora se biti spreman na sve. Pogotovo da pazi na sebe i da se potrudi da ne ostane bez nekog dela tela.

Maskota 
Skoro svaki profesionalni sport bilo da se radi o košarci, fudbalu, bejzbolu ima svoju maskotu, koja može da bude i muškog i ženskog pola. Zamislite da vam je posao da po potrebi oblačite kostime zeca, delfina, orla, pileta, bika i đuskate i ludirate se ispred igrača i publike. Dobro je samo što niko ne može da vas vidi, jer ste dobro sakriveni. Ali zamislite samo situaciju u kojoj pitate svog partnera da li vam je čist kostim medveda, jer večaras imate nastup na utakmici koja se igra u susednom gradu. I pri tom dobijate novac za to, nemojte da zaboravite.

Foto: publicdomainpic