avion

Avionu gricnuću ti krila

Prinudno sletanje zbog pacova

Zavaljeni u udobno sedište aviona i uživate u pijuckanju kafice dok neopisivo jedva čekate da zagrilte svoje najbliže posle nekoliko sati leta iznad okeana. Kada ono, iz tehničkih razloga, neophodno je prinudno sletanje aviona. Razlog je pacov, verovali ili ne…

Turisti koji su se vraćali nazad u rodnu im Veliku Britaniju, bili su poprilčno šokirani i besni kada su saznali da avion mora da se prizemni iz tehničkih razloga zvanog pacov.

Tako je kapetan leta tražio prinudno sletanje od vlade Kipra i spustio avion bez većih problema na aerodrom. Kao glavni razlog kapetan je za neophodno sletanje naveo pacova kojeg je video kako se šeta i trčkara po kabini pilota. Odmah je obavestio putnike i naveo svoje razlog za takvu odluku. Posada je bez većih problema izkrcala putnike koji su narednih 24 sata proveli na Kipru. Nakon što su stručne osobe detaljno pretražile avion i nisu uspele da pronađu pacova, let za Britaniju je nastavljen narednog dana. Nadležni, koji su bili zaduženi za pretragu aviona i pronalaženje pacova, izjavili su da životi putnika nisu bili ugroženi ali da zbog pravile i procedure leta, kapetan je pravilno postupio i bezbedno spustio avion na aerodrom.

Kako okrenete, glodara svuda ima, pa čak i na letu za Veliku Britaniju. Mali neprijavljeni putnik.

Foto: publicdomainpic