Luna park za gojazne

Torp Park, Velika Britanija

Menadžeri britanskog zabavnog parka Torp su osmislili poseban ugođaj za gojazne posetioce…

Veličine sedišta, stolica, kao i dimenzije nameštaja i kuhinjskih elemenata su standardizovane kako bi odgovarale najvećem broju ljudi. Ipak, postoje i osobe kojima one ne odgovaraju. U Britaniji mnogi proizvođači razmatraju promenu ustaljenih dimenzija za svoje proizvode, kao što je npr. WC šolja. Takav je slučaj i sa sedištima u luna parku. Gojazne osobe često zbog svoje kilaže ne mogu da uživaju u uzbudljivim vožnjama rolerkosterom.

Kako bi „izašli u susret” posetiocima XXXL veličine, menadžeri jednog od britanskih zabavnih parkova, napravili su specijalna, super veličine, sedišta. Potreba za ovim promenama se javila zbog korisnika koji nisu mogli da se voze, jer su preteški. Veliki posetioci su se zbog toga osećali neprijatno u svom telu. Da bi i oni, kao i ostali, u potpunosti uživali u zabavnom parku, sada su im na raspolaganju posebno skrojena sedišta.

Menadžeri Torp Parka kažu da pažljivo prate potrebe svojih korisnika, kao i moderne trendove. Gojazne osobe sada mogu u potpunosti da uživaju sa svojim prijateljima i porodicom, a ne da se osećaju postiđeno zbog svoje nestandrdne veličine tela, smatra rukovodstvo parka. Statistika pokazuje da polovina Britanaca ima problma sa viškom kilograma

Torp Park ima rolerkostere visine 30 metara, a na kojima možete osetiti brzinu od 80 km/h. Jedan od njih je i Nemesis Inferno u kome sada mogu da uživaju i gojazne osobe. Njegova maksimalna brzina je 50km/h, a izgradnja je koštala 10 miliona funti.

Foto: Torp Park, Nemesis Inferno