Flickr – konačno na Androidu

Bilo da ste profesionalac ili rekreativac

Bilo da ste profesionalac fotograf ili samo entuzijasta, sigurno već imate svoj Flickr nalog. Flickr je jedna od najpoznatijih Internet galerija fotografija. Kao takva, vrlo brzo je stekla simpatije mnogih korisnika kojih sada već ima preko 60 miliona širom sveta.

Osim što vam Flickr omogućava je da svoje fotografije postavite vidljivim na Internetu, ali ih i obradite pomoću Picnic alata i time ih još više ulepšate ili doradite. Kao i svaki Internet servis, i ovde imate mogućnost da se povežete sa drugim korisnicima i da komentarišete kako svoje tako i tuđe radove. Do skoro, postavljanje slika na vašu Flickr profil stranu, najčešće je obavljano preko kućnog računara ili laptopa. Ali sa poboljšanjem kvaliteta i brzina mobilnog pristupa Internetu, stvorila se velika potreba za mogućnošću brzog “kačenja” fotografija na Internet direktno sa vašeg telefona.
EfektiDeljenje

Ukoliko ste korisnik Android telefona, od sada možete koristiti skoro sve opcije koje vam nudi Flickr, direktno na telefonu. Posle dužeg vremena, Flickr je kreirao sopstvenu aplikaciju koja je besplatna i može se preuzeti sa Google Play-a. Koliko je ova aplikacija bila očekivana, pokazuje i broj od oko 100,000 preuzimanja od kako se pojavila prošle nedelje.

Od servisa, omogućeno je da pregledate svoje, ali i slike vaših prijatelja i da ih komentarišete. Takođe, omogućeno je da na vaše slike, pre postavljanja, primenite neke od dostupnih efekata kao što biste to učinili i na vašem računaru. Na kraju, deljenje informacije da ste na vašem Flickr profilu postavili novu fotografiju je maksimalno olakšano – dovoljno je da povežete vaš Facebook ili Twitter nalog i za samo jedan klik podelićete vaše remek-delo sa vašim prijateljima, širom Interneta.

[appbox googleplay com.yahoo.mobile.client.android.flickr]