kako se probuditi u novoj godini - LookerWeekly.com
kako se probuditi u novoj godini - LookerWeekly.com

Kako se probuditi u novoj godini

Ako vam je godina počela polako

Kako bismo vam pomogli oko bržeg vraćanja u radnu rutinu, Looker Weekly vam predstavlja par predloga kako da vas mobilni telefon (najčešći budilnik današnjice), stvarno probudi…

Doček nove godine je poseban za sve. Ove godine, mnogi su primetili da je pozitivna energija obeležila sve dočeke, bilo da su bili u privatnoj režiji ili velika grupna okupljanja. Kako je 2010. mnogima bila naporna godina, povezali su dva praznika i organizovali mini odmor. Samim tim, nakon par slobodnih dana iskorišćenih za punjenje baterija za nove radne izazove, prihvatanje starih radnih obaveza, kao što je buđenje za posao, ne ide baš lako.

Kako bismo vam pomogli oko bržeg vraćanja u radnu rutinu, Looker Weekly vam predstavlja par predloga kako da vas mobilni telefon (najčešći budilnik današnjice), stvarno probudi.

Standardna opcija alarma

Ok, svaki telefon koji se koristi u današnje vreme, ne može se zamisliti bez opcije alarma. Samo podesite vreme kad želite da budete probuđeni i izaberete neki od standardnih (dosadnih i iritirajućih) tonova. Ako imate sreće, sama aplikacija će vam ponuditi i da izaberete dane kojim želite da se podešeni alarm ponavlja. Podešavanje više alarma je takođe nešto što se očekuje od današnje verzije standardne opcije alarma. Koliko je standardna opcija alarma na nekim telefonima dovoljno kvalitetna, dokazuje i jedna od najiritantnijih melodija za buđenje a dostupna je na BlackBerry telefonima.

Dodatne aplikacije kao budilnici:

[appbox googleplay banner com.mobitobi.android.gentlealarmtrial]

Trenutno dostupna samo probna verzija, ima samo jedno ograničenje – alarm se neće oglasiti sredom! Interesantan izbor programera da na ovaj neobičan način ograniče upotrebljivost i navedu vas na kupovinu pune verzije iste aplikacije za Android telefon.Pored standardnih opcija, „Gentle Alarm” ima dve specifičnosti – ciklusi sna i profili sa pre-alarmima. Opcija ciklusa sna predstavlja rešenje kako da budete probuđeni tokom lakog sna, a ne kada ste u dubokom snu. Naravno, ovim se nikako ne dovodi u pitanje da li ćete biti probuđeni, već samo da li ćete biti probuđeni u pravo vreme kako bi vam dan počeo bolje. Iako na prvi pogled se očekuje sofisticirano praćenje vašeg ritma spavanja, aplikacija će samo aktivirati tišu verziju alarma pre nego što će se standardno oglasiti. Koliko ranije, zavisi od vašeg izbora koliko ćete podesiti (standardno je podešeno 30 minuta).

[appbox googleplay banner com.alarmclock.xtreme.free]

Osim već pomenute aplikacije, izdvojićemo još jednu varijantu budilnika za mobilne telefone sa Android platformom – Alarm Clock Xtreme. Na prvi pogled, samo se podešava vreme za buđenje kao i do sada. Ali u opcijama se krije jedno „brutalno” rešenje za sigurno buđenje – alarm se neće utišati sve dok ne unesete određeni broj preko tastature sa ekrana („captcha” kod). Na taj način, osigurava se da nećete po navici samo utišati ili odložiti alarm i na taj način zakasniti na svoje obaveze.

Naravno, mnogo drugih aplikacija sa sličnom temom se može pronaći na Android Market-u koje će sigurno biti više ili manje upotrebljive. U svakom slučaju, nadamo se da smo vam pomogli da se u narednim danima, na poslu, fakultetu ili drugim mestima, pojavite na vreme i u dobrom (naspavanom) stanju.

Foto: Tijana Janković