015

Analogni Twitter video – Vine Flip

Twitter je pre dva meseca, pokrenuo svoj video servis za deljenje video snimaka dužine šest sekundi. Ali da biste uvek i svuda mogli da uživate u svojim i tuđim kratkim remek-delima, trebalo bi da koristite novi servis – Vine Flip!

Vine Flip funkcioniše veoma jednostavno:

  1. Registrujete se na sajtu Vine Flip servisa vineflip.com.
  2. Pronađete Vine video koji želite da konvertujte u analognu formu.
  3. Prekopirate link tog video fajla koji želite da konvertujete.
  4. Izaberete korice vašeg Vine Flip-a.
  5. Odredite koliko flip-ova želite da napravite.

Kreatori ovog onlajn “servisa” tvrde da je ovo početak deljenje onlajn sadržaja u oflajn režimu (!) U suštini i jeste, ali zašto bi to neko uopšte radio? Ukoliko ste ikada videli neki “film” u kome su pokretne slike stvarno pokretne (poput stranica sveske na kojima je nacrtan čiča-gliša koji trči), onda sigurno znate koliko to može biti zabavno.

Ukoliko želite da koristite ovaj simpatičan servis, treba imati par stvari na umu: s obzirom da je kvalitet Vine video snimaka prilično nizak (samo 480×480 piksela), Vine snimke trebalo bi snimati u dobrim svetlosnim uslovima; svi Vine Flip-ovi su veličine standardne biznis kartice; cena flip-a – dva za 10 $, pet za 24 $, deset za 45 $ i na to treba dodati poštarinu (koja za ove krajeve ume da bude prilično skupa).

Sve u svemu, Vine Flip uvek može da bude simpatičan poklon ili duhovito potsećanje na smešne trenutke koje ćete sa drugima podeliti oflajn i odmah videti njihovu reakciju. Ipak je oflajn način najbolji način da podelite pozitivnu emociju sa drugima.

U nastavku pogledajte kroz par primera, kako to može da izgleda.