13124543 1057873757638534 5997245194444495377 n
Jose Francisco Sanchis sa Baldora lutkom. Foto: baldoradance.com Facebook

Lutke koje plešu, za odrasle

Kažu da smo svi rođeni za ples, i da svako od nas može da zapleše ako to želi. Devojke su u tome slobodnije od momaka, pa je zato često nestašica muških partnera u plesnim školama. Jedan plesač iz Španije došao je na ideju kako da svako vrlo lako, i po ceni nešto manjoj od 900 eura (cena van Evropske Unije) nađe sebi plesnog partnera ili partnerku koji će mu ostati  verni na podijumu zauvek.

Uvek je bilo razno-raznih prolanazaka. Neki od njih su čekali budućnost da zažive, a neki su ostali samo na papiru, kao skica ili kao zanimljiva anegdota iz istorije i života nekog ambicijoznog i maštovitog dizajnera.

U sličnom duhu neverovatnih kreacija  stiže i najnovije delo, za čijeg ćete se kreatora možda zapitati koje bio taj “Proka Pronalazač”? U pitanju je lutka za ples, koja bi trebalo da zameni pravu osobu, partnera.  Uz nju ples više nikad neće biti isti.

LookerWeekly magazin Slobodna zona 2023 baner

Visine je oko 165 cm, a nalazi se na postolju sa točkićima. Ruke su joj veoma fleksibilne tako da je moguće sa njima izvoditi i najzapetljanije plesne figure. Proizvedena je u Luksemburgu.

Kreator lutaka za ples je iskusni plesač salse Jose Francisco Sanchis, koji je, kako to na svom sajtu kaže, želeo da omogući i onim stidljivim da zaplešu. Lutke “Beldora” su u ženskom, muškom i u liku deteta. Mogu se naručiti sa odećom ili bez.

Da li će ove lutke zaživeti i da li će kao takve pospešiti populranost plesu ili će ga samo lišiti, onoga što je njegova suština kada se pleše u paru, emocije i kontakta?