lavica

Lavica ukrala kameru

Kradljivac iz Južne Afrike

Lopova ne morate da tražite, on će vas već sam pronaći, jer lopova ima na svakoj strani zemljine kugle. Međutim, jedan zanimljiv lopovluk se dogodio nedavno u Južnoj Africi kada je lavica „ćornula” kamermanu njegovu kameru i ležerno odštetala sa njom…

Sve se dogodilo veoma brzo, izjavio je kamerman, ni sam ne verujući da je uspeo da vrati nazad svoju opremu.

 Kamerman se nalazio u rezervatu za lavove u Južnoj Africi i pripremao se da uradi set fotografija za knjigu o lavovima. Za trenutak je bio nepažljiv i kasno primetio da su se tri lava opasno približila njemu, njegovim kolima i opremi, tako da je morao da brzo reaguje. Polako je počeo da se udaljava prema kolima, ali je ostavio svoju malu kameru na tlo kako bi snimio divan prizor mladih lavova. Jednu lavicu je kamera veoma zaintrigirala, pa ju je malo prevrtala, lizala i na zaprepašćenje kamermama, koji je mislio da će samo da prođe pored uređaja, uzela i odšetala sa njom u suprotnom pravcu. Čitavnih pet minuta je lavica šetala sa kamerom u ustima koja je sve vreme snimala okolinu iz njenih usta. Kada joj je posle određenog vremena postala dosadna njena nova igračka, samo ju je ispustila na travu i otišla. Kamerman se pritajio i čekao pravu priliku da se lavovi udalje kako bi uzeo svoju opremu vrednu oko trista dolara.

 Bio je iznenađen kada je shvatio da je aparat sve vreme bio upaljen i snimao celu situaciju. Čak je lavica snimila par dobrih kadrova. Ipak se najviše obrodavao kada je video da je kamera u čitavom stanju i da nije oštećena.

Foto: publicdomainpic