ID 100102064

Dozvoljeno javno masturbiranje u Švedskoj

Neko će reći da je ovo još jedan dobar razlog zbog čega je Švedska sjajna država! Pravi raj na zemlji ili ne, tek odnedavno je javno masturbiranje dozvoljeno, pod uslovom da ono nije upereno ili usmereno prema određenoj osobi ili grupi ljudi.

A priča počinje ovako…

Počekom juna,  jedan Šveđanin, od šezdeset godina, skinuo je pantalone na plaži u Stokholmu i masturbirao pored vode. Prisutni su se zgražavali pred ovakvim događajem i protiv gospodina je podignuta optužnica za remetenje javnog reda i mira.

Međutim, Šveđanin ubrzo biva oslobođen optužnice krivičnog dela uz obrazloženje da njegova seksualna aktivnost nije bila usmerena prema nekoj osobi već tek tako, čoveku je došlo da dane dušom.

Švedski sud je zaključio da je u redu masturbirati na plaži, pod uslovom da nemate nikakve zle namere i da to činite isključivo radi sebe (a kako drugačije?).

Zar ne mislite da je suludo masturbirati na plaži i proći nekažnjeno, dok vam samo na nekoliko metara od plaže na stazi preti kazna ako vam ispadne papirče iz džepa ili se usudite da upalite cigaretu?

foto: stockimages at FreeDigitalPhotos.net