ID 10045539

Bakterije i prljavština vole žensku torbu!

Pripremila Dragana Jovanović

Da li ste znali da je ručni ženski torbičak, bez kojeg ni jedna dama ne može da započne dan kako valja, pun bakterija i prljavštine? Ženska torba je idealno mesto za napasnike opasne po zdravlje, pa bi trebalo menjati torbu na svakih šest meseci!

Fekalne streptokoke, opasna ešerihija koli i druge otrovne bakterije naseljavaju torbe koje koristimo gotovo svakodnevno. Ovo su ozbiljni uzročnici i izazivači bolesti poput meningitisa, alergija i opasnih infekcija koji najviše pogađaju žene jer su one najčešći ponosni vlasnici torbica.

Skoro svaka treća pripadnica nežnijeg pola će priznati da nikada u svom životu nije oprala ili odnela na hemijsko čišćenje svoju viseću prijateljicu torbu, kažu najnovija istraživanja u Velikoj Britaniji.

Ovaj podatak je veoma zabrinjavajući, pogotovo ako se uzme u obzir da žene neke svoje torbe čuvaju i koriste godinama!

Mnoge dame su priznale da ponekad u svojoj kežual torbi ponesu i patike za trening. Nađe se tu i prljav veš, ako se dame vraćaju od dečka ali i iskorišćene maramice koje mogu da “posluže” još koji put. Svaka peta žena bi ponovo žvaknula žvaku koja stoji danima na dnu torbe!

Dame, ne dozvolite da sa sobom nosite mnogobrojne nevidljive užase u svojoj torbi! Redovno pranje i čišćenje ili kupovina novih torbi, svejedno je, samo kada je čisto.

Čisto je pola zdravlja, bake naše bi rekle.

foto: John Kasawa at FreeDigitalPhotos.net