toalet solja na daljinski

Toalet šolja na daljinski

Čist hedonizam

Danas gotovo da ne postoji predmet koji nema magično dugme uz pomoć kojeg započinjemo, pa i da završavamo određene poslove. Zamislite sebe u situaciji u kojoj želite da obavite posao u kupatilu, ali ne možete da podignete poklopac od WC šolje, jer ste zaturili daljinski upravljač…

Dizajneri su nas do sada nebrojano puta iznenadali svojim kreativnim rešenjima koje nalaze prostor i upotrebnu vrednost u našim domovima. Sve postaje po sistemu „pritisni dugme”.

Tako imamo električno ćebe koje koristimo da zagrejemo hladna stopala u hladnim noćima. Dovoljno je da podesimo temperaturu, kliknemo i gotovo. Poslednji hit u svetu jeste dizajnirana toalet šolja koja se prodaje sa daljinskim upravljačem.

Naime, kompanija Kohler će na tržište da izbaci krajnje neobičnu toalet šolju, čija je svrha, pored osnovne namene, pružanje udobnosti svojim korisnicima. Kako funkcioniše?

Kada joj se korisnik dovoljno približi, poklopac se uz pomoć senzora, ugrađenog u šolju, a koji registruje pokret, automatski podiže. Ova šolja, u svom „arsenalu pogodnosti” poseduje grejače za stopala, kao i grejače za dasku. Uz pomoć daljinskog upravljača, korisnik može da podešava podizanje daske, kao i podešavanja muzike pošto je ugrađen FM radio. Vodokotlić je manje bučan od standardne klasične šolje.

Za ovakvu vrstu hedonizma, potrebno je izdvojiti i poveću sumu novca. Dok je za običnu šolju potrebno da izvučete oko 100 dolara, za ovu muzičku šolju vam je potreban nešto dublji džep, tj. 6 000 dolara.

Foto: publicdomainpic