Screen shot 2013 08 27 at 19.06.46

Pilići sa kapicama i šeširima

Do sada smo imali prilike da vidimo mačiće i kučiće, pa i veverice u neverovatnim odevnim kombinacijama. Nekima je to zanimljivo, dok se drugi odlučno protive oblačenju kućnih ljubimaca i životinja uopšte. Bilo kako bilo, na red su došli preslatki pilići sa sve kapicama!

Talentovani fotograf Julija Persons je iz svoje velike ljubavi prema malim i žutim pilićima i šeširima, došla na ideju da uradi projekat “Pilići sa šeširima”.

Julija i njena osmogodišnja ćerka zajedno učestvuju u ovom projektu. I dok je Julija profesionalni fotograf, njena ćerka je stilista pilićima, jer ih upravo ona oblači, tačnije menja im šešire i kape. Neverovatno je, prosto, kako su pilići mirni dok im se menjaju kapice i šeširi, objašnjava Julija.

Gospođa Persons preko interneta prodaje predivno prstenje, šnalice, priveske, magnete, razglednice, kalendare i stikere koji su ukrašeni upravo fotografijama uslikanih pilića koji nose jedinstvene šešire i kape i staromodne marame.

Projekat “Pilići u šeširima” je zaživeo 2011. godine. Svi navedeni predmeti se mogu pazariti po ceni od dva dolara, koliko staju razglednice, pa do osamnaest dolara, koliko koštaju kalendari i torbe.

Oduvek smo smatrali da su pilići umiljati i slatki. Uostalom, pogledajte kako im kapice i šeširi stoje. Da li biste vi voleli da ponesete nakit sa kojeg vam se smeši neodoljivo pilence sa vunenom kapicom ili retro maramom?

foto: YouTube screenshot