ID 10039582

Dame ne vole da ih žulja

Zadovoljna i zadovoljena, ali bez kondoma! Ako može. Nežniji pol ima nešto protiv njih. Od svih mogućih kontraceptivnih sredstava kondom je najnepoželjniji u spavaćoj sobi, složiće se mnogi.

Čak oko pedeset odsto žena smatra da prezervativi zaista jesu krivi za manjak strasti među belim čaršavima, pokazuje istraživanje. Da li je zaista tako?

Naime, dame smatraju da kondomi umanjuju osećaj zadovoljstva prilikom seksualnog odnosa i da jednostavno taj osećaj nije pravi, kao što bi to slučaj bez ove, po njima, neudobne “gumice”. Prirodno je najudobnije i najlepše, zatreptaće protivnice prezervativa.

Pojedine dame su slažu da ne vole da ih “guma žulja” i da su prezervativi krivi za osećaj suvoćue sluzokože vagine. Samim tim, one ne mogu da se opuste i uživaju u seksu. Ipak je najlepše kada “klizi”.

Mnoge žene su alergične na lateks ili poliuretan kondoma, što može veoma da smeta, pa čak i da dovede do infekcije urinarnog trakta. To je bolan proces. Ovo je jedno od medicinski opravdanih razloga za izbegavanje kondoma. Međutim, šta je to još što dame odbija?

Dame su takođe naglasile da ih zamara situacija kada krenu varnice da lete, a upravo u tom trenutku zanosa, partner se odvaja od njih na nekih 15-30 sekundi (kako je ko sposoban i brz) kako bi pravilno namestio kondom. A one se sve to vreme osećaju kao da čekaju ispred pekare da im prodavačica Mica izmeri 150 grama žu-žua.

Naravno, ovde je reč o mišljenju pedest odsto žena, a šta o tome misli ona druga polovina? A šta muškarci? Da li i vi redovno koristite kondom?

[synved_warning]Šta nam u seksu prija ili ne, to je individualna stvar. Ipak, veoma je bitno da zaboravimo na izgovore i da obavezno koristimo kondom, kako bismo se zaštitili od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Pogotovu onda kada želimo da eksperimentišemo i menjamo partnere.[/synved_warning]

foto: FreeDigitalPhotos.net