ajkula slusa pesme ac dc 608

Ajkula sluša pesme AC-DC

Ajkula roker

Velika bela ajkula izaziva strah i trepet kada god se pomene njeno ime, jer spada u najopasnije i najnemilosrdnije predatore morskog sveta. Međutim, velika bela ajkula u vodenom parku koji se nalazi u Australiji je malo drugačija od svojih rođaka. Ona obožava da sluša AC/DC!

Životinjski svet je pun tajni koji nikada ne prestaje da nas iznenađuje. Ovoga puta, iznenađenje stižu u obliku velike bele ajkule koja se nalazi u vodenom parku u Australiji i koja obožava pesme poznatog rok benda AC/DC.

Vodič objašnjava kako je sasvim slučajno saznao za ovu zanimljivu pojavu. Jednom prilikom kada je stajao pored bazena, u kojem se nalazi opasna morska neman, sa svog mobilnog telefona je slušao pesmu „Back in Black”. U sledećem trenutku se dogodilo nešto zanimljivo. Ajkula je pojavila na površini i tu se zadržala sve vreme dok je trajala pesma, što je iznenadilo vodiča. Vodič je pustio i ostale pesme AC/DC i posmatrao ponašanje ajkule koja je i dalje plivala po površini, s vremena na vreme poskakujući. On je ovo ajkulino stanje opisao kao izuzetno veselim, jer su posetioci inače imali muke da vide ovu veliku „stidljivušu”, jer se gotovo uvek krila u uglovima bazena i stena koje se u njemu nalaze. Kada je vodič pokušao da pesmama drugog rok sastava, ajkula je nezainteresovano nestala ispod površine vode i time stavila do znanja na koje pesme se „pali”.

Sada, kada posetioci požele da vide koliko je velika i snažna ova ajkula, zaposleni puste pesme AC/DC preko razglasa i tada počinje prava žurka!

Fotografija: Dragana Jovanović