Ako ne danas, onda sutra

Organizovanje svojih obaveza

Svakog dana, pred nama su nove obaveze. Da ne bismo zaboravili na njih, zapisujemo ih gde stignemo. Ali nije dovoljno da ih samo zapišemo, već je bitno da ih i obavimo i to što pre…

Upravo ovom idejom, razvojni tim Adylitica, Inc. se vodila kada su kreirali aplikaciju “Do It (Tomorow)“. Sama aplikacija je veoma jednostavna i podseća na digitalno izdanje mini planera ili rokovnika. Ima samo dve stranice koje su lepo izabrane – danas i sutra.

Po pokretanju aplikacije, prikazan vam je današnji dan sa opcijom da dodate obavezu. Po dodavanju obaveze, ista će se pojaviti na listi. Ukoliko smatrate da bi neka obaveza ipak bilo bolje da se uradi sutra, pritiskom na malu strelicu pored vašeg zadatka, odložićete je za naredni dan. Kada završite neki zadatak, dovoljno je da pritiskom prsta izaberete zadatak i on će biti precrtan kao urađen. Ako ne zatvorite aplikaciju, isti zadatak možete ponovo aktivirati ukoliko bude potrebno. Ali, ako zatvorite aplikaciju, a vaš zadatak je precrtan, tada se gubi svaki trag o obavljenom zadatku. Ovo je jedna od mana koje smo primetili.

todaytomorow

Pokretom prsta sa jedne na drugu stranu, prelazite sa liste obaveza za danas ili sutra. Ukoliko se desi da niste izvršili navedeni zadatak juče, on će automatski biti prebačen za naredni dan. Na ovaj način, ako niste obavili ono što ste planirali, aplikacija vam neće zaboraviti. Na žalost, ovde ne postoji mogućnost da se zakaže podsetnik za određeni termin i da na taj način aplikacija dodatno utiče na izvršenje samostalno zadatih obaveza. Ovo smatramo drugom manom.

Možda je pravi trenutak da istaknemo jedan detalj – ovo nije klasičan planer i ne bi ga trebalo posmatrati kao zamenu za postojeća “to do” rešenja ili neki kalendar. Ovo je prosta aplikacija koja bi trebala da nam svojim minimalnim brojem opcija, skrene pažnju na jednu bitnu stvar a to je da sve svoje obaveze treba završiti u roku od danas ili najkasnije sutra. Ukoliko je kao takvu i prihvatite, mane koje smo primetili ostaće u drugom planu. Dodatna opcija koja se može aktivirati kroz podešavanja jeste sinhronizacija zadataka ako koristite više podržanih uređaja.

U svakom slučaju, ako imate problem sa organizacijom ili zaboravljanjem određenih obaveza, a koristite uređaje sa Android ili OSX platformom (iPhone, iPod, iPad), probajte i ovo rešenje. Za Android uređaje ova aplikacija je besplatna.

[appbox appstore 418104857]

[appbox googleplay com.adylitica.android.DoItTomorrow]