Screen Shot 2018 10 19 at 14.34.29

“THE TERROR” DOBITNIK NAGRADE ZA NAJBOLJE PLASIRANU SERIJU NA CONTENT INNOVATION AWARDS U KANU

AMC Global, vodeća internacionalna kompanija u oblasti emitovanja i distribucije tematskih televizijskih kanala, osvojila je Content Innovation nagradu za najbolje plasiranu seriju u 2018. godini. Ova prestižna nagrada dodeljena je antologijskoj seriji The Terror, čiju je prvu sezonu publika imala priliku da prati od aprila ove godine.

Serija koja je izazvala veliko interesovanje gledalaca i bila glavna tema na društvenim mrežama, rangirana je kao druga najpopularnija nova serija na kablovskoj televiziji i našla se među top deset gledanih programa na reklamno podržanoj kablovskoj televiziji u SAD.Inspirisana istinitom pričom o opasnom putovanju Kraljevske mornarice 1847. godine u potrazi za Severozapadnim prolazom, prva sezona prikazuje šta se dešava kada sve ono što ste planirali krene po zlu. Očajni u pokušajima da prežive, članovi posade primorani su da se suoče ne samo sa nesrećama koje su ih zadesile, već i međusobno.

AMC je najavio i drugu sezonu serije “The Terror” za 2019. godinu. Novih 10 epizoda biće smešteno u vreme Drugog svetskog rata, stavljajući fokus radnje na neobične događaje koji će ugroziti Japansko-Američku zajednicu u Južnoj Kaliforniji i od nje napraviti logor za rat na Pacifiku. Drugu sezonu serije “The Terror” potpisuju  Alexander Woo (“True Blood”) i Max Borenstein (“Kong: Skull Island,” “Godzilla”).Izvršni producent je Ridley Scott uz AMC Studios produkciju, Scotta Freeja, Emjag Productions i Entertainment 360. Izvršni producenti serije su, Dan Simmons, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert i Guymon Casady.