Sve boje na daljinsku kontrolu

Sve uz pomoć mobilnog uređaja

Sigurno ste barem jednom poželeli da ne morate prekidati momenat da prigušite svetlo i učinite atmosferu romantičnijom, ili da ste u zavisnosti od svog raspoloženja želeli da vam soba bude osvetljena crvenom ili čak plavom bojom? Sada sve to možete imati…

Zahvaljujući Bluetooth vezi, poslednjih par godina, mnoge stvari u našim životima su postale, ako ne lakše, onda barem ugodnije za nas. Do sada se ova tehnologija najčešće vezivala za korišćenje bežičnih slušalica ili prenosa podataka između dva uređaja. Međutim, Bluetooth nam omogućava mnogo više od toga. Samo nam to “više” još nije zatrebalo, zar ne?

Danas, u našim životima, ova tehnologija počinje da zauzima sve više “prostora”. Ako želite da muziku koju slušate na svom telefonu slušate i na svom kućnom ozvučenju, to je moguće. Ukoliko želite da pronađete izgubljene ključeve u stanu ili kolima, i to možete uz Bluetooth tehnologiju. Želite da se poigrate sa vašim mobilnim uređaje i to možete uz Bluetooth džojstik. Ako želite da radite sa bežičnom tastaturom,štampate bez kablova ili čak uživo prenosite snimke koje snimate, sve to vam danas omogućava ova ista tehnologija.

Šta je sledeće? Sledeći korak je kontrola osvetljenja. Ali ne samo sa mogućnošću da uključite, isključite i prigušite svetlo već i sa mogućnošću da birate boju osvetljenja! Bluetooth Bulb je proizvod koji je u isto vreme inovativan ali i štedljiv. S obzirom da se za emitovanje svetlosti koriste LED diode, potrošnja upotrebom ove sijalice je vrlo mala – štedi se energija ali i novac za račune. Pored svoje štedljivosti, ova sijalica omogućava i promenu emitovane boje, koja se podešava preko Bluetooth veze i aplikacije za mobilni uređaj i time praktično daje veliki broj mogućnosti kako da osvetljeni prostor učinite “svojim”. Ovaj proizvod je inovativan i po tome što više uređaja može kontrolisati jednu sijalicu što u praksi može ponekad dovesti do zabune ili manjeg kučnog nesporazuma (šala).

Što se tiče upotrebljene tehnologije, korišćen je Bluetooth 4.0 koj dozvoljava da su uređaji udaljeni i do 50 metara. Na sreću ili na žalost, ovakva specifikacija za rezultat ima da se trenutno samo neki uređaji mogu povezati sa ovom sijalicom – poslednji iPad/iPhone uređaji i npr. Samsung Galaxy S III. Očekuje se da će uređaja sa podrškom za Bluetooth 4.0 biti sve više, ali za sada je “rezervisan” samo za “odabrane”. Osim toga, ova sijalica je kompatibilna sa standardnim sijaličnim “grlom” što je čini upotrebljivom praktično u svakom domu.

Više možete saznati na Internet stranici http://bluetoothbulb.com/