Slobodan Papak rukovodilac za postpejd za fizicka lica u Telenoru
Slobodan Papak rukovodilac za postpejd za fizička lica u Telenoru.

Rešenje za sve porodične priče

Prema istraživanju kompanije Telenor, porodice su najveći korisnici mobilne telefonije u Srbiji. Preko 70% stanovništva živi u porodici sa tri i više članova, a podaci UNICEF-a pokazuju da mobilni telefon u Srbiji poseduje 94% osnovaca i 99% srednjoškolaca. Korisnici smatraju da najviše poziva i poruka razmenjuju upravo između članova porodice.

Kao odgovor na ove potrebe, Telenor uvodi  ponudu „Telenor porodica“. U okviru ponude, porodice mogu da povežu individualne pakete u grupu od tri, četiri ili pet članova, čime dobijaju neograničene pozive i poruke između sebe, 30%, 40% ili 50% više minuta, poruka i megabajta u pojedinačnim paketima, i mogućnost da jedni drugima pošalju mobilni internet.

„Našim korisnicima koji okupe porodicu u Telenoru nudimo jednostavna rešenja i inovativne servise kako bismo im unapredili i olakšali komunikaciju. Po prvi put na tržištu, korisnici „Telenor porodice“ moći će jedni drugima da prosleđuju mobilni internet, i to na veoma jednostavan način, putem Moj Telenor aplikacije, Moj Telenor portalа ili SMS-om. U narednom periodu, ponudi ćemo priključiti nove usluge i aplikacije“, izjavio je Slobodan Papak, rukovodilac sektora za postpejd za fizička lica u Telenoru.

Istraživanje uticaja novih tehnologija na porodice, koje je Erikson sproveo 2015. godine, pokazalo je da većina porodica smatra da upotrebom mobilnih telefona češće komuniciraju, bolje se poznaju i lakše organizuju obaveze i aktivnosti tokom nedelje. Dok se važne teme u porodici i dalje razmatraju tokom zajedničkog ručka ili druženja, telefon se koristi za praktične stvari i organizaciju dnevnih obaveza. Zanimljivo je da tate preferiraju razgovore, dok su mame i deca skloniji pisanju poruka. Tinejdžeri su najveći korisnici mobilnog interneta, koji im pored komunikacije omogućava i dosta zabave.

„Telenor porodica“ odgovara na različite potrebe svakog člana porodice, omogućavajući im da uvek budu u kontaktu, kao i da uživaju u svim prednostima pouzdanog i brzog interneta i Telenor mreže.

Korisnici mogu lako da pozovu članove porodice da se priključe grupi putem Moj Telenor aplikacije, Moj Telenor portala, SMS porukom, kao i u svim Telenor prodavnicama. Kada se priključe „Telenor porodici“, korisnici i dalje mogu da, uz svoj individualni paket, kupe mobilni telefon. Korišćenje „Telenor porodice“ iznosi 150 dinara mesečno uz svaki pojedinačni paket u grupi, а mogu ga aktivirati postojeći i novi postpejd korisnici.