Beograd Moskva

Na konferenciji održanoj u foajeu Pozorišta na Terazijama, bilo je osvrta na predhodnu sezonu tokom koje je izvedeno 155 predstava, koje je videlo oko 65 000 gledalaca.

Statistika nam govori da je ostvarena posećenost blizu devedeset procenata, što je donelo veoma solidan prihod blagajni – izjavio je upravnik, Aleksandar Džaja.

Podsetili smo se premijernog izvođenja predstave “SEET CHARITY” u režiji M.Vukobratovića, brodvejskog hita. Zatim, obeleženo je 25 godina od premijernog izvođenja predstave “Neki to vole vruće”, u režiji legendarne Soje Jovanović. Pedeseti put izveden je hit „MAMMA MIA”, u režiji Juga Radivojevića, koju je videlo oko 13 500 gledalaca. Zatim realizovano je i četvrto izdanje regionalnog edukativnog projekta “11 zemalja” u saradnji sa Ministarstvom za kulturu i informisanje Republike Srbije, Ambasadom SAD u Beogradu I časopisom “ORCHESTRA”. Projekat je vodio dvostruki dobitnik “Toni” nagrade za koreografiju Čet Voker. Osvrnuli su se i na gostovanje u Skoplju gde su pred punom salom tri puta odigrali predstavu “MAMMA MIA”.

Tokom predstaojeće sezone očekuju 50. izvođenje predstave “ŽENIDBA I UDADBA” koja je najavljena za 11. oktobar, kao i veliki jubilej deset godina od premijernog izvođenja predstave “CHICAGO”, u režiji Kokana Mladenovića, koja će 19. oktobra, na dan premijernog izvođenja, biti odigrana 250-ti put.

Prva premijera tokom nove sezone biće muzičko scenska revija “BEOGRAD – MOSKVA” koja će se održati 6. oktobra, po tekstu Željka Jovanovića, a u režiji Đorđa Stanimirovića. Rađena je u čast manifestacije “Dani Moskeve u Beogradu.

Željko Jovanović, rakao je da ovo predstavlja nepretencioznu romantičnu i duhovitu priču, jednog Beograđanina i Moskovljanke. I da su uz muziku i dramski sinopsis povezali i zbližili ta dva grada, i te dve kulture romantičnim sadržajem.

Milena Živanović, je istakla da kroz svoju ulogu mlade devojke koja kroz ljubav prožiljava i jedno duhovno putaovanje, I da zapravo ovaj komad svedoči o ljubavi.

Najavljene su probe predstave “Miste Dolar” Branislava Nušića,  početkom oktobra, u režiji Vladimira Lazića, koji je takođe uradio adaptaciju ove komedije, koja će biti izvedena u formi mjuzikla.

A što se tiče budućih planova gospodin Dajić istakao je pregovore sa privatnim producentom iz regiona o mogućoj saradnji na realizaciji novog projekta, koji bi bio radjen na sličan način, kao i predstava “MAMMA MIA”. Takođe nastoje i da obezbede prava za jedan novi brodvejski naslov, koji bi bio ovog puta manje forme.

Kao krunu napora i planova za predstojeći period ističu pripreme za veliki projekat, mjuzikl “FANTOM IZ OPERE” koji će biti izveden do kraja 2017. godine. Zahvaljujući naporima grada i Sekretarijata za kulturu autorska prava su već kupljnea i rad na ovom projektu je već počeo.

Za kraj su najavili njihov izlazak u susret publici, kroz iznenađenja i popuste u vidu kupona i drugih pogodnosti, za svih dvanaest mjuzikala koji se trenutno nalaze na redovnom repertoaru Pozorišta na Terazijama.