04 E4 White Corner e1423602408900

Novi Sony Xperia™ E4 telefon

Sony Mobile je u Londonu predstavio novi Xperia™ E4 pametni telefon, koji nudi jednostavnost upotrebe, zabavu na velikom ekranu i moćnu bateriju u okviru visoko-kvalitetnog, ali dostupnog dizajna.

[su_quote cite=”Toni MekNalti, potpredsednik Value Category Business Management-a u Sony Mobile-u”]Sa Xperia E4 telefonom hteli smo da ponudimo ljudima Sony-jeve premium karakteristike – uz neuporedivu lakoću korišćenja, a po veoma konkurentnoj ceni. Sa jednostavnom strukturom, fantastičnim ekranom i dvodnevnim trajanjem baterije, uspeli smo da stvorimo uređaj za zabavu u pokretu, koji će raditi gde god da ste.[/su_quote]

Jednostavnost upotrebe od trenutka kada upalite svoj pametni telefon Xperia E4 napravljen je tako da uživate u jednostavnosti korišćenja pametnog telefona i lako pristupite svojim omiljenim aplikacijama.

Sa Xperia E4 telefonom veoma lako ćete moći da ispunite sve svoje dnevne prioritete zbog izdržljive baterije koja traje dva dana.

Hvatanje savršenog trenutka kamerom nikada nije bilo jednostavnije, uz automatsko prepoznavanje scene, ali i dodatne funkcije za retuširanje fotografija, kao i aplikacije kamere – sve kreirane tako da vam pruže mogućnost pravljenja savršenih fotografija uz minimalni trud.

Kako bi vam pomogao da dobijete najviše što možete od svog pametnog telefona, Xperia E4 dizajniran je tako da podešavanja možete menjati brže nego ikada ranije; dovoljno je samo da u status bar-u kliknete na tab “brza podešavanja”. Jednostavan sistem ažuriranja omogućava vam da uvek imate lak i brz pristup najnovijim ali i najboljim dostupnim softverima.

 Za sve one koji do sada nisu imali priliku da koriste Xperia telepfone, prelazak sa drugog Androida, iOS ili Blackberry uređaja biće veoma brz i lak. Xperia™ Transfer aplikacija omogućava vam prenos kontakata, fotografija, aplikacija, muzike, poruka, bookmarks-a ali i mnogo više, i to bez muke ili brige da ćete izgubiti bilo koji važan podatak.

08_E4_Lifestyle

Osetite kvalitet cenjenog Sony dizajna

Kada je reč o izgledu, Xperia E4 izgleda znatno iznad svoje klase, nudi svojevrstan  premijum osećaj, sa kvalitentno dizajniranim detaljima koji su nepogrešivo Sony.

Tekstura Xperia E4 i tanak, zakrivljen OmniBalance dizajn čine pravo zadovoljstvo dok držite ekran koji je otporan na ogrebotine.

I ne samo to, Xperia E4 takođe poseduje dizajn koji se može pronaći kod vodećih pametnih telefona, kao što je aluminijumsko power dugme izrađeno uz neverovatnu preciznost i prepoznatljiv prsten kamere od nerđajućeg čelika.

Dostupan u klasičnoj crnoj i beloj boji, pristupačan Xperia E4 zadržava premium izgled po kojem su Xperia uređaji poznati. Da bi ste ga personalizovali, Xperia E4 dolazi uz prilagodljive UI teme i dodatnu opremu tako da možete da promenite izgled i spolja i iznutra, da odgovara vašem ličnom stilu. Takođe možete dodatno poboljšati svoje iskustvo još više uz široki spektar Sony dodatne opreme uključujući BSP10 Bluetooth® zvučnik i SBH60 Stereo Bluetooth® slušalice.

01 E4 White Front
Novi Sony Xperia E4

Baterija koja traja dva dana garantuje superiorne performanse

Najnoviji Sony pametni telefoni brzo postaju popularni zahvaljujući fenomenalnom trajanju baterije. Xperia E4 se oslanja na ovu ekspertizu, integrišući moćnu 2300mAh bateriju koja vam daje do dva dana trajanja baterije; tako da ne morate da punite vaš telefon svake noći. Ako vam i ovo nije dovoljno, aktivirajte Battery STAMINA režim za optimizaciju potrošnje baterije ili Ultra STAMINA režim sa kojim vaš telefon radi sa osnovnim funkcijama nedelju dana.

Uz izdržljivost, dobijate i brzinu. Četvorojezgreni 1.3GHz procesor brzih performansi znači da možete da pokrenete više aplikacija, pretražujete internet i prenosite uživo video zapise istovremeno. Procesor i 1GB RAM memorije vam daju visoke performanse i brzinu bez pražnjenja baterije. Uz 8GB memorije, vaš Xperia E4 ima dovoljno mesta da sačuvate sav vaš omiljeni sadržaj.

09_E4_Lifestyle

Zabava u pokretu

Zabava je u centru Xperia E4 pametnog telefona. Sa 5-inčnim qHD ekranom i IPS-om za najbolji ugao gledanja, možete uživati u visokokvalitetnoj zabavi gde god da se nalazite, dok superiorni Sony zvučnici daju čisto audio iskustvo.

Nova Sony aplikacija PartyShare omogućava svakome da deli muziku uz pomoć telefona i WiFi mreže sa svima u prostoriji; na ovaj način možete postati DJ svojim prijateljima. Takođe, aplikaciju PartyShare možete koristiti da biste sakupili fotografije sa žurke. Aplikacija PartyShare dolazi preinstalirana na Xperia E4, ona je takođe od danas dostupna za preuzimanje sa Google Play prodavnice za sve Xperia uređaje i Android pametne telephone koji imaju KitKat ili narednu verziju Andorid operativnog sistema.

Kamera od 5MP, koja uključuje HDR za fotografije i čitav niz zabavnih aplikacija kamere koje vam pomažu da napravite fotografije na koje ćete biti ponosni, uključujući AR fun, Life on YouTube™, Portrait retouch, Sound photo, Timeshift burst, AR effect, Social live, Creative effect, i Sweep panorama aplikaciju. Prednja kamera od 2MP omogućava vam da snimite kvalitetne selfije, a uz posebnu selfi aplikaciju podignite fotografisanje na novi nivo.

Xperia E4 je savršeni pratilac korisnika koji traže pametni telefon koji se lako koristi, a ipak koji je kvalitetan uz odličnu zabavu i dugotrajnim performansama. Od sredine februrara biće dostupna i Dual SIM varijanta.

Kompletnu specifikaciju modela Xperia E4, pogledajte na Sony sajtu (link).

Foto: Sony