A1140026 medium e1423604299905
Model Audi A1, Foto: Audi

Dve pobede za Audi!

Audi je osvojio dve ukupne pobede u ovogodišnjoj “Best Cars” anketi. Čitaoci “Auto motor und sport” magazina izabrali su svoje favorite. Svečana dodela nagrada održana je u Štutgartu.

[su_quote cite=”Prof. dr Ulrih HACKENBERG, član Odbora za tehnološki razvoj u AUDI AG”]Izuzetno smo srećni zbog ovako važne počasti. To potvrđuje uspeh našeg brenda u segmentu malih automobila i kompaktnom segmentu.[/su_quote]

Po informacijama iz Audi-a, više od 500.000 primeraka A1 modela prodati su od lansiranja na tržište. Model Q3 takođe osvaja mnogo tržišnog udela za Audi brend i trenutno je najpopularniji premijum SUV u njegovom segmentu.

Model Audi Q3, Foto: Audi
Model Audi Q3, Foto: Audi

Čitaoci pomenutog magazina su mogli da biraju od ukupno 386 modela u jedanaest kategorija u “Best Cars” anketi . U svakoj kategoriji, čitaoci su izabrali ukupnog pobednika i vrhunski uvozni model. A1 je zauzeo prvo mesto u kategoriji “malih automobila” za koji je glasalo 25 procenata čitalaca . Audi Q3 se popeo na vrh liste u kategoriji “kompaktni SUV” sa 19 procenata glasova. Pored toga, Audi brend je osvojio drugo mesto u kategoriji “gornja srednja klasa” sa modelom Audi A6. Među kompaktnim automobilima , Audi A3 je zauzeo treće mesto. Više od 112.471 čitalaca učestvovalo je u ovogodišnjoj “Best Cars” anketi, koja se održala 39. put.

Pripremio: Vladimir Jevrić; Foto: Audi