DJT0715 Porsche Macan promocija

Porše Makan – prvi je kompaktni terenac

Model “Makan” neguje Poršeovu decenijsku tradiciju, tako da su na prvom mestu vozne karakteristike, performanse, ali i robustan atletski izgled. Simbol prestiža i sinonim vrhunske estetike, Makan nastavlja blistavi put Poršeovih terenskih vozila kao novi izraz prepoznatljivog statusa i sofisticiranog ukusa pravih ljubitelja vodeće svetske automobilske marke iz Štutgarta.

Dizajn karoserije je izveden po ugledu na veći “Kajen”, ali i pored toga donosi brojne inovacije, među kojima proizvođač posebno ističe preuzimanje stilskih elemenata sa modela “918 spajder”. Makan je dugačak 4,67m, širok 1,92m i visok 1,62m, dok međuosovinski razmak iznosi 2,8m. Posebno je interesantna bočna linija kada su staklene površine u pitanju, kao i zakošena linija krova, čime su Poršeovi dizajneri napravili svojevrsnu posvetu modelu “911”. Interesantno je rešen i poklopac motora, koji prelazi preko točkova i prednjih farova, kao i razdvojene zadnje svetlosne grupe, čime su dizajneri želeli da prednji deo optički izgleda širi.

Macan Turbo 2

Sofisticirane linije, precizni prelazi i visoko-kvalitetna izrada kreiraju skladan spoj sportskog kvaliteta i elegancije. Svi elementi napravljeni su od najkvalitetnijih materijala: alkantara kože, brušenog aluminujuma, karbonskih vlakana i tamne orahovine. Komforna sportska sedišta podešavaju se u 18 položaja, a tu su i panorama krov, BOSE saraund sistem ozvučenja sa 14 zvučnika ukupne jačine 545 vati i snažna i multifunkcionalna Poršeova pi-si-em tabla sa instrumentima za audio, navigaciju i komunikaciju.

Dusica Spasic 3

Svi modeli imaju četvorostruki završetak izduvnog sistema, koji je kod standardnih verzija kružnog oblika, dok “turbo” model ima agresivnije četvorougaone izduvne cevi. Agresivnom izgledu posebno doprinose i točkovi najmanjeg promera od 18 inča, dok se opciono nude i felne prečnika od 21 inč.

Sve verzije modela “Makan” standardno su opremljene poslednjom generacijom Poršeovog pogona na sva četiri točka, a kao deo serijske opreme se nudi i pi-ti-em (PTM) sistem za pravilnu raspodelu obrtnog momenta po osovinama i točkovima. U standardnom režimu korišćenja pogon se šalje na zadnju osovinu, a po potrebi se, kada uslovi vožnje to zahtevaju, deo snage prenosi i napred. Pritiskom na prekidač, vozač može da uključi i “off-road” režim vožnje.

Ovaj režim vožnje dostupan je samo do brzine od 80 kilometara na čas, da bi se sa povećanjem brzine automatski deaktivirao. Pored ovog prekidača – u skladu sa imidžom kompanije, svi Makan modeli su standardno opremljeni “sport” prekidačem koji se nalazi tik pored ručice menjača. Pritiskom na ovo dugme automobil se prilagođava sportskom režimu vožnje. “Makan” se opciono nudi i sa Poršeovim “sport hrono” paketom, koji podrazumeva i “launč kontrol” opciju koja dodatno smanjuje ubrzanje do sto kilometara na čas.

Porše predstavlja svojim kupcima tri verzije Makan krosovera, sa tri različita motora. Verziju “Makan S” pokreće trolitarski V6 bi-turbo benzinski motor od 340 konjskih snaga. On obezbeđuje ubrzanje do 100km/čas za 5,4 sekunde (5,2 sa sport hrono paketom), i maksimalnu brzinu od 254 km/čas. Model “Makan S dizel” pokreće trolitarski V6 dizel agregat od 250 konjskih snaga, koji obezbeđuje ubrzanje do 100km/čas za 6,3 sekunde (6,1 sa sport hrono paketom) i maksimalnih 230 km/čas. Vrh ponude za sada predstavlja “Macan Turbo”, koji pokreće 3,6-litarski V6 motor od 400 konja. Dovoljno za ubrzanje do 100km/čas za 4,8 sekundi (4,6 sa sport hrono paketom) i maksimalnih 269 km/čas.