vivo X90 Pro Prolece

Zabeležite prelepe prolećne trenutke uz izvanrednu tehnologiju snimanja vivo X90 Pro modela

Proleće je konačno stiglo! A sa njim dolazi i bezbroj lepih motiva posle tmurnih dana i zimskog sna iz kog se priroda budi. Gde god da pogledamo, priroda nam nudi divne pejzaže koji proleće čine posebnom sezonom: prvi cvetovi magnolije, sunčeva svetlost koja se reflektuje na površini reke, jedinstvene boje trešnjinog cveta. vivo X90 Pro je savršen saputnik za istraživanje, otkrivanje i snimanje svega što proleće može da ponudi.

Intenzivne nijanse zelene, vedro nebo i cvetna polja – uz ZEISS Natural Color režim, fotografi mogu da snime prolećnu prirodu u svoj njenoj prirodnoj lepoti i sa profesionalnom preciznošću reprodukcije boja.

vivo i ZEISS su radili zajedno kako bi doneli nove standarde kvaliteta slike i vernosti boja, omogućavajući snimanje kvalitetnih fotografija u različitim uslovima osvetljenja. Sa vrhunskom portretnom kamerom i zahvaljujući Ultra Sensing Portrait režimu, korisnici mogu da snime i fotografije prvih sunčanih dana sa verodostojnom reprodukcijom boja. Kako se noći polako zagrevaju i skraćuju, zaljubljenici u noćni život će moći da zabeleže sve trenutke zabave čak i nakon što sunce zađe, uz pomoć X90 Pro uređaja. A za korisnike više vole mirne večeri i koji žele, na primer, da snime aprilsku kišu meteora (Liridi), X90 Pro može biti idealan saputnik zahvaljujući impresivnim performansama u uslovima slabog osvetljenja.

Uživajte u živopisnim prolećnim bojama uz ZEISS Natural Color režim

Ima li boljeg načina da testirate novi X90 Pro nego da izađete napolje i istražite? Sa ZEISS Natural Color režimom, možete zabeležiti raskoš proleća – lale u cvetu, polja divljeg cveća, cvetove trešnje – u punom sjaju. Zahvaljujući unapređenom sistemu kalibracije boja i profesionalnoj reprodukciji prirodne boje, snimljene fotografije su još bliže onome što ljudsko oko može da vidi. Sofisticirani sistem za fotografisanje sa više modula kamere spreman je za različite scenarije snimanja, tako da će korisnici uvek biti opremljeni da zabeleže svaki poseban trenutak ove sezone.

Istražite sočivo od 50 milimetara za verodostojne portrete

Proleće je savršeno godišnje doba da se ponovo aktivirate, bilo da je u pitanju planinarenje, šetnja parkom ili poseta pijaci – važno je da provedete vreme na otvorenom. Zahvaljujući svom sočivu od 50 mm, vivo X90 Pro omogućava korisnicima da snime portrete prijatelja i porodice na otvorenom koji izgledaju živopisnije, realističnije i bliže onome što ljudsko oko može da vidi. A sočivo sa žižnom daljinom od 50 milimetara nije samo odličan za portrete, već je i izuzetno svestran zbog perspektive koju nudi. Zbog toga je X90 Pro je pogodan i za uličnu fotografiju. Čak i u uslovima slabog osvetljenja, kvalitet ostaje odličan zahvaljujući velikom otvoru blende. Dakle, bez obzira na vremenske prilike li situaciju, bićete spremni.

HDR za promenljivo prolećno vreme

Kada govorimo o vremenu, proleće donosi različite vremenske uslove. Tajanstvena jutarnja magla, duga koja se pojavljuje iznad mirnog jezera – sve su to predivni subjekti za fotografisanje. X90 Pro je opremljen prilagođenim, vlastitim vivo V2 čipom koji smanjuje šum na slikama i video zapisima zahvaljujući unapređenom AI algoritmu za smanjenje šuma. Ovaj čip poboljšava performanse glavnog čipa, ali i rezoluciju, posebno u uslovima slabog osvetljenja. Pored toga, HDR algoritam je ažuriran u odnosu na prethodne modele X serije i omogućava još bolje tonove slike kako bi generisao prirodnije prelaze.

Uhvatite zvezde padalice i kišu meteora

Već decenijama svakog aprila kiša meteora nazvana Liridi prolazi pored Zemlje i može se posmatrati golim okom nekoliko dana. Ove godine, kiša meteora će biti vidljiva od sredine do kraja aprila što predstavlja savršenu priliku da isprobate funkcije za noćno fotografisanje pametnog telefona X90 Pro. 4K Ultra-Sensing Night Video funkcija omogućava korisnicima da ovaj doživljaj zabeleže u potpunosti. Veliki senzor za obradu slike ovog flagship uređaja može uhvatiti veću količinu svetlosti, značajno povećavajući osvetljenost slike i beležeći više detalja noću.  Nadograđeni algoritam Night Video 3.0 i sistem za ekspoziciju takođe rezultiraju svetlijim i čistijim video zapisima uz prirodniji prelaz između svetlijih i tamnijih oblasti. Zbog toga, uz pomoć inovacija u oblasti mobilne fotografije kompanije vivo, ljubitelji astronomije imaju najbolje alate i mogu da snime savršenu fotografiju u pravo vreme. A zahvaljujući ugrađenom stabilizacijom slike, korišćenje stativa je opciono.

Novi pametni telefon X90 Pro inspirisan je prirodom i predstavlja kombinaciju matematičkih i estetskih principa kako bi ponudio inovativne funkcije i elegantan dizajn. Spoljni izgled kućišta inspirisan je izlaskom sunca. Kružni modul sočiva predstavlja sunce koje izlazi iznad horizonta, a horizontalna linija predstavlja liniju horizonta, zajedno stvarajući sliku izlazećeg sunca. Koji uređaj može najbolje da zabeleži čarobne trenutke prirode ovog proleća?