Trag divljaci foto promo

Debi Nenada Pavlovića „Trag divljači“ na festivalima u Moskvi i Vizbadenu

Film „Trag divljači“ uvršten je u glavne takmičarske programe dva međunarodna festivala. Debi Nenada Pavlovića biće prikazan na 45. Moskovskom međunarodnom festivalu (koji se održava od 20. do 27. aprila 2023. godine) i na 23. Filmskom festivalu „goEast“ (od 26. aprila do 2. maja 2023. godine). Projekcija u Moskvi je zakazana za 21. april i biće ujedno i međunarodna premijera Pavlovićevog filma, dok će u nemačkom gradu Vizbadenu, u okviru Festivala „goEast“, ovaj retro-triler biti prikazan u dva termina: 30. aprila i 1. maja.

Film je režirao Nenad Pavlović, koji je sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim napisao scenario.

Na filmu su radili: direktorka fotografije Bojana Andrić, SAS, montažer Dejan Urošević, kompozitor Filip Mitrović, scenografkinja Jovana Grahovac Sujić, kostimografkinja Momirka Bailović, maskerka Marija Kovačević Jovanović, dizajner zvuka Aleksandar Protić… Uloge tumače: Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Petar Zekavica, Mirko Vlahović, Filip Šovagović, Boris Milivojević.

Nastanak filma je podržao Filmski centar Srbije, a „Trag divljači“ je premijerno prikazan 15. septembra 2022. na otvaranju 15. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE, nakon čega je usledila i bioskopska distribucija.

U Vizbadenu se u istoj konkurenciji prikazuje i film Siniše Cvetića „Usekovanje“, koji je na Moskovskom međunarodnom festivalu učestvao prošle godine, kada je ovenčan nagradom za najboljeg reditelja, baš kao i dokumentarac „Flotacija“, čije su autorke Alesandra Tatić i Eluned Zoi Ajano. U Vizbadenu biće prikazane i srpske manjinske koprodukcije „Probudi me“ Marka Šantića i „Stric“ Davida Kapca i Andrije Mardešića, kao i kratki srpski filmovi „Wire“ Ivice Milarića i „Pera ne zna kad mu se žena porodila, a kamoli nilski konj“ Teodore Arsić.

Na festivalu u Vizbadenu biće prikazan i film Živojina Pavlovića „Doviđenja u sledećem ratu“ iz 1980. koji je prošle godine restauriran i digitalizovan od strane Slovenačke kinoteke. Planirano je da nakon projekcije, koja je zakazana za 1. maj, o filmu svog oca govori Nenad Pavlović.