Photo 1

Čuli ste za 5G, ali da li znate šta je 5.5G?

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Huawei predstavio pet strateških ciljeva za naredni period

Kompanija Huawei u narednom periodu planira povećanje vrednosti 5G mreže, ali i definisanje 5.5G mreže koja će predstavljati njenu nadgradnju. Uz osnaživanje softverske mogućnosti, Huawei će još više ulagati u preduzeća koja se nedovoljno oslanjaju na napredne tehnologije, ali i u komponente za pametna vozila. Pored toga, rešiće izazove koji se odnose na kontinuitet isporuke, a sve to u cilju pružanja besprekornog i pametnog iskustva usmerenog ka korisniku. Kako bi unapredio poslovnu fleksibilnost, Huawei će dodatno optimizovati i svoj portfolio,  istaknuto je tokom osamnaestog po redu Global Analyst Summit-a, koji je okupio više od 400 zvanica širom sveta, među kojima su analitičari iz oblasti finansija, lideri u industriji, kao i predstavnici medija.

Pored strateških inicijativa, predstavljeni su i poslovni rezultati kompanije za prethodnu godinu.

„I u budućnosti ćemo biti u kompleksnom i nestabilnom globalnom okruženju. Problemi sa virusom COVID-19 i geopolitička neizvesnost predstavljaće stalne izazove za svaku organizaciju, poslovanje i zemlju. Duboko verujemo u moć digitalnih tehnologija koje stvaraju nova rešenja za probleme sa kojima se svi susrećemo. Huawei ostaje posvećen radu sa korisnicima i partnerima kako bi se približio svakom čoveku, domu i organizaciji”, istakao je Eric Xu.

Direktor odbora i predsednik Instituta za strateška istraživanja, William Xu, ukazao je na konkretnih devet tehnoloških izazova sa kojima se ova industrija susreće i kojima se treba posvetiti kako bi se pomerile granice tehnologije. 

Među devet tehnoloških izazova je definisanje 5.5G mreže; razvoj nanorazmerne optike; kreiranje znanja iz ogromnih količina podataka, kao i prevazilaženje von Neumann arhitekture stvaranjem sto puta gušćih sistema za skladištenje. Radi se na kombinovanju računarstva i opažanja za hiper-realnost; omogućava ljudima da proaktivno upravljaju svojim zdravljem, dok izgradnja tehnologije Internet of Energy treba da doprinese proizvodnji, skladištenju i upotrebi zelenije električne energije.

“Kako bismo odgovorili univerzalnim izazovima sa kojima se čovečanstvo suočava, udružićemo snage sa različitim industrijama, akademskim i istraživačkim institucijama, kao i programerima. Svako treba da ima svoju ulogu u ispitivanju načina kako da učinimo mreže jačim, kompjuterski bržim i energetski zelenijim. Krenimo zajedno ka Digitalnom svetu do 2030. godine”, poručio je William Xu.