hmd t3 basic f wired small

Privatni multimedijalni doživljaj je stvarnost

Da li znate kako da u multimedijalnom sadržaju visokog kvaliteta uživate a da ne smetate drugima? Lako uz novi Sony gedžet namenjen samo vama…

Godinama unazad, u filmovima čija se radnja odvija u “dalekoj budućnosti”, često možemo videti razne gedžete koje akteri tih filmova koriste kako bi imali osećaj virtuelne realnosti. Upravo jedan takav gedžet napravio je Sony, a sada je dostupan i za kupovinu.

Ovaj uređaj, koji se nosi na glavi, u suštini je baziran na dva minijaturna HD OLED ekrana koji mogu emitovati sliku u 2D ili 3D tehnologiji. Osim što izgleda nestvarno futuristički, ova dva ekrana u kombinaciji sa podrškom za 7.1 virtuelnim zvukom iskustvo uživanja u multimedijalnom sadržaju podiže na viši nivo. Iako se može pretpostaviti da se ovaj uređaj može koristiti samo kod kuće, on je zamišljen da bude skoro uvek uz vas, iako ćete sigurno izgledati kao čudak u vašoj okolini. Može se povezati na BlueRay plejere, kompjuter ali i na vaš kompatibilni mobilni telefon ili tablet, uz nezavisno prenosno napajanje. Ali kakvo je to iskustvo sa višeg nivoa?

Da li možete da zamislite da gledate film na ekranu veličine 750 inča sa udaljenosti od 20 metara? Ovo praktično znači da sa ovim gedžetom imate pravi mali lični bioskop gde god krenete. Ovaj kvalitet možete očekivati ukoliko za input sadržaja koristite uređaj poput BlueRay plejera. Ukoliko se odlučite za sadržaj sa mobilnog telefona ili tableta gledate “drugim očima”, tada će se pred vama stvoriti virtuelni ekran od 150 inča. Kao što smo već pomenuli, mogućnost pregleda 3D sadržaja vam dodatno omogućava da uživate i u kompjuterskim igricama na potpuno novi način, uz minimum buke za vašu okolinu.

Iako je ovaj uređaj jedan od retkih u svojoj kategoriji (koja ponovo doživljava svoju novu mladost), ni on nije bez mana. na primer, ovaj uređaj se fiksira na vašu glavu bez dodatnog nosača koji biste oslonili na vaš nos. Samim tim, duže gledanje filmova ili igranje igrica može biti zamorno. Što se tiče slike, prvi (srećni) korisnici ovog gedžeta imaju podeljena mišljenja – nekima je odlična a neki su razočarani jer su možda previše očekivali.

Jedna od najvećih mana za obične smrtnike biće previsoka cena – ovaj uređaj košta čak 999 $! Priznaćete, Sony je na ovaj način poručio kupcima da ovo nije za svakoga. Barem je tako za sada…