nadrealna animacija
nadrealna animacija

Nadrealna animacija

Koliko je tehnologija napredovala?

Industrija video igara, i pored svog zabavnog karaktera, jedan je od pokretača razvoja novih tehnologija. Zahvaljujući stalnoj potrebi za unapređenjima, pred nama je nerealno realna animacija ljudskog lica – Motionscan.

Australijska kompanija “Depth Analysis” stvorena je kao privatna kompanija koja za cilj ima da napravi revoluciju u načinu kako se ponašanje ljudskog tela prenosi u svet animacije, kompjuterske grafike i video igrica.

Njihova tehnologija “Motion Scan” predstavlja novi način snimanja glume stvarnog glumca, iz više uglova, stvarajući difuzne teksture 3D mrežu, normalnu mapu i zvuk, i sve to u isto vreme. Svi snimci iz različitih uglova se kombinuju u jedan neprekidni digitalan snimak koji se lako može implementirati u video igru ili CG produkciju.

Prvi put, ova tehnologija je korišćena u video igri L.A. Noire iz produkcije “Rockstar game” (najpoznatija po GTA serijalu). Tokom snimanja materijala za ovu video igru, čak 400 glumaca je prošlo kroz studio. Koliko je ova tehnologija moćna, može se videti i iz video kompilacije svih grešaka koje su glumci pravili tokom ovog snimanja.

Zbog sadržaja teksta, ne preporučujemo video za mlađe od 18 godina.

Ilustracija i izvor: http://depthanalysis.com/