Nokia Beta Chat
Nokia Beta Chat

Nokia Chat dostupan na Windows Phone platformi

Ako ste korisnik Nokia telefona, a ljubitelj ste ćaskanja sa prijateljima, od sada imate mogućnost da budete povezani samo jednom aplikacijom – Nokia Chat.

Iako na tržištu mobilnih aplikacija već postoji nekoliko rešenja koja za cilj imaju da povežu što više platformi kroz jedan “chat” kanal, uvek ima mesta za još jedno. Upravo na ovaj način su programeri u Nokia i Yahoo timu razmišljali kada su kreirali novu verziju Nokia Chat aplikaciju. Nokia Chat je servis za ćaskanje koji je dostupan za korisnike Windows Phone, S40, Symbian i Asha platforme.

Nokia Chat aplikacija je prvu verziju doživela još pre pet godina, kada je Symbian platforma dominirala svetom.

S obzirom da su ove platforme u ukupnom broju prilično zastupljene širom sveta, broj korisnika će sigurno biti velik jer kroz Nokia Chat mogu se povezati i korisnici Yahoo messenger-a.

Sve od standardnih opcija za ćaskanje Nokia Chat nudi. Naravno, za Windows Phone platformu su sačuvane i neke specifičnosti kako bi korisnici Lumia telefona bili koliko toliko nagrađeni – deljenje uzorka muzike koji se može preslušavati preko Nokia Music servisa, pokretanje ćaskanja glasovnim komandama pa čak i slanje poruka samo koristeći prepoznavanjem glasa.

Nokia Chat je i dalje pod oznakom “beta” ali s obzirom na stabilnost same aplikacije, vrlo uskoro će ona biti uvršćena u spisak regularnih aplikacija.