Boid – novi Android Twitter klijent

U stilu IceCream Sandwich-a

Twitter je servis koji možda koristite a možda i ne. Ipak, za svoj uspeh od mini blog sistema do izvora raznih korisnih informacija, sigurno može da zahvali mogućnosti da tvitujete i tvitovima pristupate preko raznih aplikacija za mobilne telefone. Nova Android aplikacija je Boid…

I pored pomalo „nesrećnog” naziva, Boid predstavlja vrlo simpatičnu Twitter aplikaciju. Boid je zamišljen kao Twitter klijent urađen po IceCream Sandwich vizuelnim standardima. Iako je tek u Alfa fazi, funkcionalnosti ne manjkaju. Boid je po svemu kompletan Twitter klijent – na glavnoj strani dostupni su „Timeline”, „Mentions”, „Messages” i „Trends” liste.

Pored ostalih funkcija, izdvojićemo i podršku za više naloga, pretragu tvitova i naloga, ali i sekciju za podešavanja. U podešavanjima možete promeniti kombinaciju upotrebljenih boja (temu) uz trenutno pet dostupnih varijanti. Pored promene teme, možete podesiti da li će aplikacija prezeti grafički i multimedijalni sadržaj prilikom ažuriranja, čime se može smanjiti količina preuzetih podataka, što će za rezultat imati manje utrošenih megabajta, ako koristite usluge mobilnih operatora, ali i manje potrošene baterije.

Boid - Looker Weekly

Kao što smo već naveli, aplikacija je još uvek u fazi izrade i testiranja, ali je dostupna na Google Play-u za Android telefone. Tablet verzija još uvek ne postoji. Ukoliko želite, možete kontaktirati programera i preneti mu svoje utiske o aplikaciji i pomoći mu da završi ovaj projekat koji, po nama, to zaslužuje.

[appbox googleplay com.teamboid.twitter]