Aplikacija za razgledanje Beogradske tvrđave

Za razgledanje Beogradske tvrđave od danas je dostupna mobilna aplikacija, kojom se posetiocima pruža mogućnost da se na najsavremeniji način (pomoću svojih mobilnih telefona) upoznaju sa istorijom i spomeničkim nasleđem Beogradske tvrđave i grada Beograda.

OROUNDO aplikacija, na jednostavan način, korisnike vodi na 26 lokacija na Beogradskoj tvrđavi, uz fotografije, tekstualni i audio zapis. Na kanalu „Beogradska tvrđava“ predstavljen je 56-tominutni audio sadržaj sa informacijama o značajnim mestima na tvrđavi i istorijskim podacima. Aplikacija je dostupna na šest jezika: srpski, engleski, francuski, nemački, španski i ruski.
JP “Beogradska tvrđava” prvi je zvanični srpski partner evropske mreže OROUNDO, koja nudi mobilne platforme za promociju kulturnog nasleđa.

Aplikacija se može preuzeti u Suvenirnici Beogradske tvrđave, u Stambol kapiji na Gornjem gradu Beogradske tvrđave. Aplikacija se besplatno može preuzeti u promotivnom periodu, do 19. aprila 2017. godine. Nakon toga sadržaj kanala “Beogradska tvrđava” će biti zaključan i za otvaranje sadržaja prodavaće se kodovi po ceni od 250 dinara.