Screen Shot 2019 09 13 at 12.20.38 1

Microsoft obezbeđuje nova rešenja za male i srednje neprofitne organizacije

Samo u Srbiji, neprofitnim organizacijama do sada donirano 1.870.000 dolara

Microsoft je nedavno lansirao niz rešenja namenjenih najmanjim neprofitnim organizacijama, kako bi im se pomoglo da premoste tehnološki jaz i presele se u cloud, i time omogućilo da lakše ispune svoje misije i uticaj u stvarnom svetu. Kompanija je za te potrebe okupila tim inženjera, filantropa, stručnjaka za prodaju i razvoj poslovanja sa fokusom usmerenim na to da svim neprofitnim organizacijama pomogne da se transformišu kroz tehnologijui postanu operativno i programski efikasnije.

Na taj način je nastavljena dugogodišnja tradicija da Microsoft na globalnom nivou nudi rešenja i tako pomaže ljudima i organizacijama koje pak pomažu različitim ugroženim grupama. Ova pomoć se spušta i na lokalni nivo, te je samo u Srbiji u poslednjih deset godina donirano milion i 870 hiljada dolara za projekte preko sto neprofitnih organizacija.

Najveći broj pojedinačnih neprofitnih organizacija širom sveta ima manje od 10 zaposlenih, koji su često u poziciji da spašavaju ljudske živote, ili obezbeđuju hranu, štite životnu okolinu ili ugrožene životinjske vrste.  Međutim, njihova veličina, načini finansiranja i infrastruktura ne omogućavaju uvek nabavku najnovijih tehnologija, obuku zaposlenih za njeno korišćenje, zapošljavanje posebnog IT osoblja ili ulaganje u resurse koji bi obezbedili da njihova organizacija izbegne rizike savremenog digitalnog okruženja.  Microsoftovo istraživanje otkrilo je da 60 procenata neprofitnih organizacija kaže da nema digitalne smernice za upravljanje rizicima sajber bezbednosti, a 74 procenta ne preduzima ključne bezbednosne korake na zaštiti email naloga od kompromitovanja.

Zato je u kompaniji kreiran trostruki pristup, sa najnovijimprvoklasnim cloudtehnologijama, i rešenjima posebno kreiranim za neprofitne organizacije.

Microsoft 365 Biznis za neprofitne organizacije(Microsoft 365 Business for Nonprofits): Microsoftobezbeđuje do 10 doniranih mesta u svomintegrisanom cloudrešenju Microsoft 365 Business koje objedinjuje prvoklasnu produktivnost Office-a 365 (uključujući Office desktop aplikacije), Windows Professional i napredne mogućnosti zaštite i upravljanja uređajima, kako bi se neprofitnim organizacijama pomoglo u bezbednom upravljanju i razvoju.
Microsoft Centar digitalnih veština za neprofitne organizacije(Microsoft’s Digital Skills Center for Nonprofits): Microsoft Centar digitalnih veština za neprofitne organizacije, već je dostupan, u partnerstvu sa TechSoup. Reč je o objedinjenoj platformi za učenje sa obukama o proizvodima i sadržajima za izgradnju veština koji pomažu neprofitnim organizacijama u uspešnom korišćenju tehnologije. Novi sadržaji i kursevi se redovno dodaju.

Microsoft operativni alati za neprofitne organizacije(Microsoft Nonprofit Operations Toolkit) koji će od 1. oktobra biti dostupni kod partnera za cloudrešenja,  izgrađeni su na Power Platformi i pomažu organizacijama da implementiraju efikasne procese upravljanja projektima i tako smanje troškove i povećavaju poverenje svojih finansijera. To je gotovo rešenje koje koristi Power Platformu i sastoji se od namenski izgrađenih PowerApps, Flow-a, cloudskladišta i Excel-a.
Pored toga,kroz Microsoftcentar digitalnih veština za neprofitne organizacije, dostupno je 15 kurseva usredsređenih na Microsoftove osnovne alate za produktivnost – Teams, Word, Excel i PowerPoint. Neprekidno se razvijaju i novi projekti,poput partnerstva sa Linkedinom za neprofitne organizacije (LinkedIn for Nonprofits).Microsoft poziva organizacije širom sveta da iskoriste ovu mogućnost i poboljšaju svoju produktivnost u bezbednom cloud okruženju.