ID 100299392

Kako da prihvatimo promenu?

Život nam priređuje mnoga iznenađenja, i lepa i ružna. Ona tužna i bolna nas razaraju. Kako da sačuvamo sebe u ne baš svetlim trenucima?

Da bismo sačuvali razum, potrebno je da ne pružamo otpor. Pokušajte da prihvatite ono što vam se događa i nastavite da živite. Radite nešto što vas ispunjava, ali ne pokušavajte da time stvorite zaborav, jer tako dolazi do potiskivanja, nagomilavanja negativnih emocija.

Dolazak promene može da donese suze, gušenje, otežano gutanje i varenje, bolove u stomaku i grudima, glavobolje, visok pritisak i još mnogo toga. Posebno ako počnemo da negiramo ono što se dogodilo. Negiranjem se borimo protiv sebe, zato dolazi do fizičkih smetnji i nefunkcionisanja.

Tokom procesa prihvatanja promene, u jednom momentu možemo da imamo utisak kako je sve u redu, a da već u sledećem ponovo osetimo nemir i bol. Poneki se obeshrabre kada dođe do ovakvih oscilacija. Ipak, one su normalne i prihvatite ih kao sastavni i nezaobilazni deo procesa.

Ono što može da pomogne, jeste razmišljanje o novonastaloj promeni. Veoma je važno da se u mislima ponovo suočite sa bolnim momentima. Na taj način oni blede i vremenom gube na značaju. Budite odlučni da iz situacije izađete kao pobednik i da vaš život ponovo obiluje sigurnošću, ljubavlju i radošću.

Ponekad nas plaše i one promene koje život čine boljim i kvalitetnijim. Samo im se prepustite i ne mislite o njihovim manama, jer bi vas to moglo odvesti daleko od ukazane šanse.

Kroz promene koračajte mudro i strpljivo, jer tako vas, i lepe i ružne, vode ka uspehu i boljem životu.

foto:freedigitalphotos.net