ID 1001699411

Sreća je zarazna, a radost privlači

Čitavog života tragamo za srećom i često je zamišljamo u obliku osobe, novca, kuće, posla… Svi znamo da zdrav čovek ima stotinu želja i oblika sreće, a bolestan samo jednu…

Koliko ne poštujemo život, vidimo tek kada nekog izgubimo, čujemo neku tragičnu vest. Tada osvestimo istinu da život može da se završi u trenutku i da ga treba živeti u svakom momentu. Svako od nas je bar jednom pomislio kako bi priznao sve ono što mu leži na srcu, ali tek kada bi znao da je sutra smak sveta. A čemu onda sve?

Kažu da sreća prati hrabre, i mnogo je mudrosti koje ukazuju na to da bi trebalo da preduzimamo mnogo više željenih akcija, da što češće priznajemo osećanja.

Šta možemo da uradimo da bismo došli do radosti i sreće?

Trebalo bi da prestanemo da brinemo unapred. Za početak rešavajte problem tek kada se pojavi. Tako ćete uvek biti prisutni u trenutku i neće biti propuštenih, a značajnih situacija.

Povećana fizička, umna aktivnost, omogućava psihofizički napredak, pa tako smanjujemo očekivanja da ćemo sreću naći u drugima, a povećavamo svest da je ona u nama. Samo čovek koji se bavi onim što voli, koji poštuje, neguje, razvija sve ono što jeste, može da doživi sreću i bude radostan.

Sreća je zarazna, a radost privlačna. Dešava se i da čujete od prijatelja „toliko sam loše da trenutno ne mogu da uživam u tvojoj sreći“. Zbog ovoga ne smemo da se ljutimo. Potrebno je da ih pustimo, sačekamo bolji dan i budemo uz njih. Iako tužan, prijatelj se nedge u sebi veseli našoj trenutnoj sreći i radosti. On nam se često divi i želi da dostigne i sam to stanje, iako trenutno liči na nepopravljivog pesimistu.

Početnička sreća prijatelja, je što imaju vas i mogućnost da ih svojim prisustvom rasteretite. Svojom pozitivnošću, činite dobro i drugima, omogućavate im da dostignu ono za čim mnogi čitavog života tragaju, preplivavajući okeane. Desi se i da zarade brdo novca, a da ostanu nesrećni.  Misle da je daljina lek za svaku tugu. Ipak, istina je da se od tuge oslobađamo, čak i kada je na korak od nas, samo ako radimo na samospoznaji i individuaciji.

Ukoliko imate želju da živite život po svome, sa osmehom na licu i velikom pokretačkom energijom, prihvatite srećne ljude. Razvijajte se svojim dobrim delima i neprekidnim učenjem.

foto: artur84 at FreeDigitalPhotos.net