muskarcu je potrebna neznost 60

Muškarcu je potrebna nežnost

Zadovoljstvo u vezi

Muškarc je srećan i zadovoljnan svojom lepšom polovinom, ukoliko mu ona pruža dovoljno zagrljaja i poljubaca. Suprotno popularnom mišljenju, žene su te koje svoju sreću u vezi mere zadovoljstvom u krevetu.

Poznat je pozitivan uticaj duge veze i braka na zdravlje partnera. Osobe koje su zadovoljne svojim vezama imaju u svakom pogledu kvalitetniji život. Razlog tome je osećaj koji im to „partnerstvo” donosi, a to su sreća i zadovoljstvo. Naučnici su pokušali da otkriju šta je to što muškarca i ženu čini srećnim u dugoj vezi, odnosno koliko je seks bitan kada reč o zadovoljstvu u ljubavnom odnosu.

U ispitivanju, koje je ovim povodom sprovedeno, je učestvovalo preko hiljadu parova iz Brazila, Japana, SAD-a, Nemačke i Španije. Oni su dali odgovor na to šta je odlučujući faktor zadovoljstva muškarca i žene u njihovim ljubavnim odnosima. Rezultati istraživanja su bili nešto drugačiji od očekivanih.

[box]Muškarcu je veoma bitna, pored seksualno zadovoljstva i umeća da svoju damu dovede do vrhunca, i nežnost koju dobija od svoje partnerke.[/box]

Ženama je takođe seks važan faktor zadovoljstva vezom. Suprotno muškarcima, pripadnice nežnijeg polu nisu izdvojile izlive nežnosti kao važne za sreću u vezi.

Žene su zadovoljnije seksom što su duže u vezi. Dame su se izjasnile da mnogo više uživaju u ljubavnom činu nakon prvih 15 godina veze/braka. Naučnici to objašnjavaju time što se očekivanja i pogled na život kod žena menja sa godinama i sa majčinstvom. Iako muškarci nisu prijavili veće seksualno zadovoljstvo sa dužim „stažom”, oba pola su se izjasnili srećnijim što su duže u vezi i što su seksualno aktivniji.

Poljubac, zagrljaj, kao i kvalitetan i redovan seks su neophodni za uspešnu vezu u kojoj će biti srećni i zadovoljni i ona i on.

 foto: Tijana Janković