Zašto su neke žene same?

Nesrećne u ljubavi ili nešto drugo?

Verujemo da je u mnogim stvarima u životu potrebna sreća. A sreća se ne kupuje, ona se nalazi u našim glavama, jer kakve su nam misli takav nam je život. Često se zapitamo zašto neke lepe i pametne žene nemaju nikog, pa čak nikada ni ne osnuju porodicu?

Sve je stvar odluke. Do skoro je vladalo mišljenje da sa tim ženama ipak ”nešto” nije u redu. Sada se misli da sa tim muškarcima nije sve kako treba. Činjenica je da dobre žene uvek pate za lošim momcima, jer ih baš ta suprotnost privlači. Ali bili loši ili ne, svaka odlučuje o svom daljem ljubavnom životu.

Ono što ženu sprečava na brži oporavak i na ponovnu akciju, jeste pomisao da više nije toliko mlada i da će sve biti teže. Sa negativnim razmišljanjem u startu je osuđena na propast. Žene koje su u svojoj ljubavnoj istoriji mnogo puta ostavljane i koje su doživljavale ljubavne neuspehe, prihvatiće to kao svoje uobičajeno i uvek iznova očekivano stanje.

Nežniji pol mnogo vremena provodi u patnji i nagomilavanju strahove da će i u budućnosti biti manje uspešne u ljubavnom ostvarenju. Međutim, žene su veoma sklone dramama. Posebno kada dođu tridesete, pa se potreba za majčinskim ostvarenjem zameni sa očajničkom potrebom za partnerom. A u očaju malo je verovatno da će sve ići prirodnim, dobrim tokom.

Posle nekoliko gubitaka, dolazi do smanjenja samopouzdanja, ma koliko da nam se i sviđa ono što vidimo u ogledalu. Čim se odmaknemo, sebe vidimo potpuno drugačije, čak veoma neprivlačno. Dakle, sve dolazi iz glave. Devojke koje su napustili očevi u detinjstvu, mogu da imaju problem sa muškarcima. Veruju da nisu dovoljno vredne ( jer nisu uspele da zadrže oca) i da će ih zato napustiti svaki muškarac. Postoji i druga strana, a to je da kao žene ljubav vide kroz bol, a muškarca kao nekog ko ne ume da voli niti da ostane veran i privržen. Upravo zato uvek naiđu na onog što se ne zadržava dugo.

Posle svake neuspele veze ženino samopouzdanje može da se naruši, zato je veoma bitan glas prijatelja i okoline da je podseti na ono šta jeste, ali i da sama počne da uviđa i neguje svoje vrednosti.

Drage dame, razmislite šta je to što vas privlači kod partnera?Odgovor nikako ne sme da bude  ”izgled’, ali svakako da fizička privlačnost ne treba da bude zanemarena. Posle poraza, krenite dalje, jer je mnogo divnih i pametnih muškaraca. Svaki koji nije sa vama, jednostavno nije ni trebalo da bude. Možete da budete ostavljene zbog većeg obrazovanja, veće zarade, pa čak i zbog svoje pameti.

Izlazite i družite se što više. Održavajte mlad duh, poletnost i vedrinu. Postanite svesne svog problema, ali i cenite sve ono što jeste. Ne upoređujte se sa drugima, a uskoro će se pojaviti i On, po vašoj meri.

Sav uspeh se ogleda u vašoj energiji, želji za životom, radosti. Kada mislite o gospodinu pravom razmišljajte bez crnih misli (da je sve varka i da ga nikada nećete sresti, a i ako ga sretnete da će vas i on ostaviti, a posebno da ste beznadežan slučaj). Budite dobre prema sebi i lepa ljubav vas sigurno čeka!

foto:  David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net