ljubavnici 912

Ljubavnici

Veliki osvajači ženskih srca

Među najvećim ljubavnicima sveta bio je kralj Solomon, koji je imao oko 700 žena i 200 konkubina i svakoj je poklanjao pažnju, obasipajući je komplimentima i lepim rečima. Tu je i, dobro svima nama poznat, nesuđeni sveštenik Kazanova, koji u svojim memoarima navodi da je spavao sa nekoliko hiljada žena. Međutim, istoričari su uspeli da identifikuju samo 116. Raspućin je još kao mladić važio za velikog bludnika i imao je nekoliko stotina ljubavnica. Englaski pesnik Lord Bajron, iako od rođenja hrom, imao je veliki uspeh kod žena. Pored lepote, veliku popularnost je stekao, jer ga je pratio glas lošeg momka. Italijanski pesnik i romanopisac Gabrijel D Anunsio, važio je za surovog ljubavnika. Uništio je na desetine brakova. Svoje ljubavnice tretirao je kao seksualne robinje, ali mu nijedna sledeća nije odolela. Uživao je u vinu koje je pio iz pehara napravljenog od lobanje devojke koja se ubila zbog njega.

Ako uzmemo novinarsko pravilo četiri S (seks, sadizam, smrt i senzacija), kao pokazatelj onoga što publiku najviše interesuje, možemo da zaključimo da je kod većine ljudi surovost veoma izražena i kad je ljubavni odnos, strast i zavođenje u pitanju.

Haos, ludilo, ljubavna drama je ono što većinu ispunjava. Mnogi smatraju da je život zanimljiviji ako se u njemu događaju emocionalne bure, lomovi i patnje, jer tada se više uživa u harmoniji, kada se uspostavi. Veliki ljubavnici nisu morali da imaju moć satkanu od novca i položaja, oni su posedovali veštinu čitanja ženske ćudi, koja je bila njihovo najmoćnije oružje. Pravi ljubavnik je znao šta je aktuelnoj dami potrebno i kako bi trebalo da se ophodi prema njoj. Za takve ljubavnike život je bio priča prepuna najrazličitijih ljubavnih događaja kao i beg od harmonije koja, kad tad, preraste u učmalost. Muški osvajački duh i ženska potreba da budu odabrane i zavedene od strane inteligentnih, moćnih, slavnih, ali i “običnih” velikih ljubavnika, gradili su burne emocije, haos, ludilo, ali i priče prepune intriga i uzbuđenja.

U našem vremenu, među najvećim ljubavnicima, je Fidel Kastro. Kako se tvrdi, ovaj kubanski lider je 40 godina, svakodnevno, spavao sa najmanje dve žene i dostigao broj od 35.000 ljubavnica. Tu su još mnogi iz sveta umetnosti, sporta i javnog života, koji su imali hiljadu pa i više dama u svom životu.

[box]Na seks se oduvek gledalo kao na moćno oružje. Ljubavne igre, strast, oduvek su bili inspiracija umetnika, vladara, vojskovođa, a i danas su životni pokretači skoro svakog čoveka. Veliki broj žena se vezuje uglavnom za živote istorijskih i drugih javnih ličnosti.[/box]

Međutim, ako bi ljubavnika bilo samo među poznatim ličnostima, svi bi se muškarci bavili javnim poslom, što je potpuno nemoguće. Velikih ljubavnika ima i među “običnim” ljudima. Njima nije potrebno bogatsvo da bi osvajali žene. Oni žive neobične živote putnika i neuhvatljivih lutalica. Žene se pored njih osećaju poželjnim i jedinstvenim. Oni se zaljubljuju, ali i odlaze, jer uvek imaju potrebu za novim osvajanjima i uzbuđenjima. Njih čeka još mnogo dama i mnogo ljubavi.

Stečena titula velikog ljubavnika, prepričava se i živi vekovima, poput velike istorijske bitke. Međutim, ne smemo da zaboravimo, da i muškarci koji nisu imali veliki broj žena u svom životu, takođe mogu biti veliki ljubavni majstori… Oni su nežni i poželjni, a ljubav prema jednoj ženi ne umanjuje njihovo ljubavno umeće. Broj nije bitan, bitna je samo potreba da se ostvarite u ljubavnom smislu i budete srećni.

Ilustracija: Lord Byron by Thomas Phillips